INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

börtönbüntetés

pedofil

bíróság

börtön

A szomszédok rábízták a kislányaikat, ő megrontotta őket, hat évet kapott

Infostart / MTI

A lányok nem szóltak a szüleiknek, csak akkor derült ki a dolog, amikor egy barátnőjük érkezett hozzájuk vendégségbe, és őt is szexuálisan bántalmazta.

Nem jogerősen 6 év börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy 69 éves férfit, aki megrontott felügyeletére bízott, a szomszédságában élő kislányokat.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a férfit az ügyészség hatrendbeli, részben folytatólagosan, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolta meg.

A tényállás szerint a vádlott szomszédságában három kisgyermekes család élt és mivel a szülők jó kapcsolatot ápoltak a férfival, 2017 februárjától többször megbízták gyermekeik felügyeletével, akik közül öten többször is megfordultak a vádlott otthonában.

A bíróság megállapította, hogy ekkor a vádlott hármukat szexuálisan bántalmazta, míg kettőjükkel szemben olyan magatartást tanúsított, amivel a kiskorú sértettek testi, értelmi, erkölcsi, illetve érzelmi fejlődését veszélyeztette, ám emiatt a tíz éven aluli gyermekek egyszer sem tettek panaszt a szüleiknél.

A közlemény szerint 2017 júliusában a hatodik sértett vakációzni érkezett a környéken élő ismerőseihez és egy alkalommal, amikor

görkorcsolyázni ment két barátnőjével, a görkorcsolyája meghibásodott és annak javítása miatt betért a vádlotthoz, aki ekkor szexuálisan bántalmazta.

A kislány a történtekről beszámolt az édesanyjának, az asszony pedig feljelentést tett az ügyben.

A törvényszék a vádirattól eltérően, két gyermek esetében nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak a szexuális erőszak megvalósulását, ezért az ügyészi minősítéstől eltérően a vádlott felelősségét kétrendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntettében állapította meg.

A bíróság a vádlottat négyrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében és kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésnek bűntettében mondta ki bűnösnek. A 6 évi börtönbüntetés mellett 6 év 6 hónapra eltiltott a közügyektől is.

A büntetés kiszabásánál a bíróság figyelemmel volt a vádlott rossz fizikai és mentális állapotára, idős korára és a bűncselekmény óta eltelt hosszabb időre is. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018