eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

Elhunyt a börtönben a gyilkosságért elítélt híres producer

Egy kaliforniai börtönben elhunyt szombaton 81 évesen Phil Spector legendás amerikai zenei producer, akit egy hollywoodi színésznő 2003-ban történt megöléséért 19 év szabadságvesztésre ítéltek 2009 májusában. Meg nem erősített sajtóértesülések szerint koronavírus-fertőzés szövődeményeibe halt bele.

Spector a hatvanas évek popzenéjének forradalmasításával vívta ki hírnevét az általa bevezetett, Wall of Sound produkciós technika révén. Nem előadóként ő került elsőként a rock and roll halhatatlanjai közé. A zenei mogul olyan együttesekkel és énekesekkel dolgozott fénykorában, mint a Beatles, a The Ronettes, Cher és Leonard Cohen, és ő állt olyan világsikerek mögött, mint a Beatles Let It Be című albuma.

Lana Clarkson 40 éves színésznőt 2003. február 3-án találták holtan a visszavonultan élő, excentrikus milliomos Spector várkastélyt utánzó Los Angeles-i házában. A vizsgálat szerint a szájában elsült pisztoly ölte meg, azt azonban nem sikerült bizonyítani, hogy a tévésorozatokból ismert, nem túl sikeres nő öngyilkos lett vagy a producer húzta meg a ravaszt.

A védelem szakértői több bizonyítékot - köztük törvényszéki orvosszakértői véleményt - terjesztettek elő, amely az öngyilkosság tényét támasztotta alá. A vád azonban számos terhelő tanút állított, akik azt vallották, hogy Spector ittas állapotban korábban is fenyegetően lépett fel partnereivel szemben, többször előfordult, hogy pisztolyt szegezett rájuk.

Spector ellen 2007-ben indult per az ügyben, de akkor az esküdtek nem jutottak egyöntetű álláspontra, ezért érvénytelenítették a tárgyalást.

Végül a gyilkossági ügy 2009-es tárgyalásakor az esküdtszék úgy foglalt állást, hogy a színésznőt a producer ölte meg erős felindulásból.

Phil Spector a hatvanas években többek között a Crystals, a Ronettes, a Righteous Brothers, a Beatles, később John Lennon, Tina Turner és mások lemezeinek volt a producere, dalokat írt és ő maga is zenélt. Ő fejlesztette ki a Wall of Sound technikát, amely visszhangosítással és más effektekkel gazdagította a felvételeket.

A kaliforniai büntetésvégrehajtási hatóságok szerint természetes okokból halt meg, de azért elrendelték a boncolást. Brit bulvárlapok értesülése szerint Spectornál négy hete Covid-19 betegséget diagnosztizáltak, és cellájából egy kórházba vitték át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×