eur:
392.7
usd:
365.88
bux:
66790.65
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: police.hu

Végül egy virágboltban járt szerencsével a jogász végzettségű szegedi postarabló

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 május 21-én Szegeden egy engedély nélkül tartott pisztollyal felfegyverkezve akart kirabolni egy postát, majd két nappal később egy virágboltot rabolt ki.

A vádirat szerint a jogász végzettségű szegedi vádlott alkoholproblémákkal küzdött, ami miatt pszichiátrián is kezelték. A gyógyszereit azonban nem szedte, az italozása miatt pedig a házassága megromlott, majd 2020 márciusában a munkahelyéről is elbocsátották.

Miután a tartalékait felélte, a férfi kétségbeesésében úgy döntött, hogy rablással szerez pénzt. Az otthonában engedély nélkül tartott pisztolyt május 21-én magához vett és napszemüveget, szájmaszkot viselve megjelent egy szegedi postán. A postán csak három alkalmazott tartózkodott, amikor belépett. A vádlott odalépett az egyik ügyfélablakhoz,

a pisztolyt rászegezte a postás hölgyre és pénzt követelt.

Miközben a sértett a pénzes fiók kinyitására készült, a férfi ellépett az ügyfélablaktól és elnézett a bejárati ajtó felé, hogy ellenőrizze, nem érkezik-e ügyfél a hivatalba. A vádlott figyelmének elterelődését kihasználva a postás hölgy felállt és a kolléganőivel együtt kirohant a hátsó ajtón az utcára, ahol segítséget kértek a járókelőktől. A vádlott ezt látva zsákmány nélkül kiment, majd a kerékpárjával hazahajtott.

A sikertelen rablás után két nappal a vádlott szájmaszkot viselve egy szegedi virágüzletbe ment, ahol a korábbi rablásnál használt pisztolyt rászegezte a pult mögött álló hölgyre és felszólította, hogy adja át a bevételt. A sértett a pénztárgépből 5 darab 1000 forintost adott át a vádlottnak és közölte, hogy több pénzt nem ad. Eközben az üzlet hátsó részében tartózkodó másik alkalmazott felhívta a segélyhívót. Ezt a vádlott is észrevette és az

5000 forinttal elsietett a helyszínről.

A rendőrök az elkövetőt még aznap elfogták egy söröző teraszán, majd a lakásán a fegyvert és az ahhoz tartozó lőszereket is lefoglalták – olvasható a Bács-Kiskun megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a pisztolyt és a lőszereket is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×