INFORÁDIÓ
2022. május 24. kedd
Eliza, Eszter

alkoholizmus

2022.04.18. 20:38

Evolúciós okok – ezért rúg be az ember

Egy új tanulmány magyarázatot kínál arra, miért szeret az emberiség egy része felönteni a garatra. A kutatók kiderítették, hogy az evolúció során a gyümölcsökön élő majmok rendszeresen fogyasztottak természetesen előforduló alkoholt.
2022.01.17. 05:30

Egy kábítószer segít az alkoholisták gyógyításában

A kutatók szerint nagyon biztatók azok a vizsgálati eredmények, melyek arról tanúskodnak, hogy a terápia mellett alkalmazot ketamin segítségével tovább tudták távol tartani magukat a nagyivástól az alkoholizmusban szenvedők.
2020.10.17. 18:30

Minden ötödik magyar gyerek alkoholista családban nő fel

Ha már nagyon súlyos a szenvedélybetegség, minden az alkohol körül forog az érintett háztartásokban, a gyermekeket pedig súlyosan el is hanyagolhatják szüleik. Átlagosan minden magyar évi közel tíz liternyi tiszta szesznek megfelelő alkoholt fogyaszt.
2019.04.22. 16:52

Nő az egészségtudatosság – csökken az alkoholizmus

Lassan, de nő az egészségtudatosság, a cégek egy része is határozottan igyekszik a fogyasztói kultúra tudatos alakítására. A statisztikai adatok szerint egyre többet mozgunk, egészségesebben táplálkozunk, és egyre tudatosabban fogyasztunk alkoholt.
2018.11.12. 20:43

Zacher Gábor: nagy bajt is okozhat a száraz november

Idén is kezdetét vette a három éve indult kezdeményezés, a száraz november. A kampány lényege, hogy a vállalkozó kedvűek egy hónapig nem isznak szeszes italt, ezzel felhívva a figyelmet az alkoholbetegségre. Míg számos felmérés ennek jó hatásait bizonyítja, Zacher Gábor óva inti az alkoholistákat, hogy teljesen letegyenek az ivásról.
2017.01.11. 17:45

Ki a felelős a sziú indiánok súlyos alkoholizmusáért?

Minden bizonnyal továbbra is árusíthatnak majd alkoholt az a parányi nebraskai településen, amely nagymértékű alkoholkereskedelmével az oglala-sziú törzs vezetői szerint hozzájárul a közeli indián rezervátum lakóinak súlyos alkoholizmusához.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018