eur:
394.31
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Hipóhoz hasonló szert ittak, akik rendeltek egy vírusellenesnek hirdetett szerből

Gyógyszerhamisítás bűntette miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki engedély nélkül, gyógyszerként forgalmazott egy vírusellenesként hirdetett készítményt.

A Csongrádon élő férfi 2017 augusztusában Romániában alapított céget, többek között gyógyszerkészítmények gyártására. A vádirat szerint a vállalkozás nevében magyar nyelvű webáruházat hozott létre, kapcsolattartóként magát megjelölve. A weboldalon egy konyhasót, sósavat és citromsavat tartalmazó oldatot hirdetett, amely állítása szerint "a maláriát 48 óra alatt kiirtja a szervezetből", az influenzát, a baktériumokat és a vírusokat is végérvényesen eltávolítja, valamint alkalmas más fertőzések, betegségek megelőzésére és kezelésére is.

A vádlott a honlapon, a közösségi médiában videókkal is népszerűsítette a terméket, személyesen ismertetve az oldat hatásait, felhasználási módjait - számolt be az esetről a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A férfi a csongrádi lakásán maga csomagolta a terméket, amelyet a vevők online tudtak kifizetni. A weblap 2019. júliusi törléséig mintegy 1,2 millió forintért értékesített az oldatból.

Az ügyben - a WHO felhívását követően és egy magánszemélynek a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz érkezett bejelentése után - az országos tisztifőorvos tett feljelentést. A WHO felhívása szerint a szert 2010 után másodszor forgalmazzák és több országban káros hatások léptek fel, ezért a forgalomba hozatala közegészségügyi veszélyt hordoz. Ugyancsak bejelentéssel élt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet is, kiemelve, hogy valójában a háztartási hipóhoz hasonló hatású készítményről van szó.

A férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja a Csongrádi Járási Ügyészség.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×