eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

A különösen is aljas, bika nevű drog terjesztőit kapták el

Letartóztatott két szekszárdi, az elmúlt hónapokban dizájnerdrogokkal kereskedő férfit a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája vasárnap – közölte a Tolna Megyei Főügyészség hétfőn.

A nyomozás adatai szerint a 32 és 38 éves férfi egy szekszárdi lakásból árulta az új pszichoaktív anyagokat, köztük a bika nevű drogot, amely feltehetően már több ember halálát okozta – írta közleményében Himmelné Ökrös Mária Magdolna megbízott főügyész.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai szeptemberben és októberben több, bódult állapotban lévő embert ellenőriztek Szekszárd egyik városrészében, akiktől hasonló – az előzetes vizsgálatok szerint – új pszichoaktív anyagot foglaltak le.

A rendőrök eljutottak a terjesztőkhöz, akiket október 9-én őrizetbe vettek.

Lakásukban nagy mennyiségű, előre kiporciózott tiltott szert foglaltak le.

A nyomozó hatóság a két férfit bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítja, a bűncselekmény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A nyomozási bíró a Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára egy hónapra tartóztatta le a gyanúsítottakat.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleményében azt írta, hogy a két férfi lakhelyén csaknem kétszáz adag dizájner drogot, a csomagolásukhoz szükséges eszközöket és készpénzt foglaltak le.

A főkapitányság közlése szerint

a bika nevű drog Tolna megyében eddig két fiatal halálát okozhatta.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×