eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Akaratnyilvánításra képtelen kislánnyal erőszakoskodtak

A törvényszék észak-magyarországi lakásotthonban élő fiatalkorú vádlottak és felnőtt bűntársuk büntetőügyében ítélkezett.

Az elkövetők 2017 augusztusában azonos alkalommal, egymás tevékenységéről tudva olyan kiskorú sértettel közösültek, illetve fajtalankodtak, akinek középsúlyos értelmi fogyatékossága miatt a szexuális akaratnyilvánítási képessége lényegében hiányzott.

A vádlottak mindegyike tudta azt, hogy a sértett miért van speciális gyermekotthonban, milyen az ő értelmi képessége és állapota.

A törvényszék a 14, 17 és 18 éves vádlottak fiatal életkorát, értelmi képességét, személyiségét egyaránt gondosan értékelve 3–3 év, 5 év 6 hónap, illetve 8 év börtönbüntetést szabott ki velük szemben. Mellékbüntetésül eltiltotta őket a közügyektől is.

A megyei főügyészség az érdemi döntést tudomásul vette. A nem jogerős ítélet ellen valamennyi vádlott és védő felmentésért, illetve a büntetés enyhítése céljából fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtábla másodfokú eljárásában az ítélet helybenhagyását indítványozza.

A sértett és a vádlottak a gyermekvédelmi iratok tanúsága szerint rendkívül hányatott sorsú fiatalok. A törvényszék a bűnösségi körülményeket helytállóan állapította meg, és azokat az elkövetők büntetőjogi felelősségének mértékéhez igazítva, súlyuknak megfelelően értékelte. A kiszabott büntetések eltúlzottnak nem tekinthetők, enyhítésüknek törvényes indoka nincs – olvasható az Ugyeszseg.hu-n.

A fellebbviteli főügyészség azt hangsúlyozta, hogy a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekmények általában a sértettek későbbi életminőségét is súlyosan károsítják. Más személy védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotának szexuális cselekményre történő felhasználása

súlyosan büntetendő cselekmény.

A büntetés célja a társadalom védelmében annak megelőzése, hogy akár az elkövető, akár más bűncselekményt kövessen el.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, ezért a védelmi fellebbezések nem lehetnek eredményesek.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×