eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Az Igazságügyi Minisztérium által közreadott képen Kaleta Gábor, a minisztérium sajtófőnöke.
Nyitókép: MTI/Igazságügyi Minisztérium/Véssey Endre

Fellebbezett Kaleta Gábor védője az ítélet ellen, folytatódik az ügy

A volt perui nagykövet ellen azért zajlik eljárás, mert a számítógépén több mint 19 ezer, gyerekkorúról készített pornográf képet foglaltak le.

Kaleta Gábor a Budai Központi Kerületi Bíróságon tartott tárgyalásról tudósító Blikk szerint elismerte a vádiratban foglaltakat. Egy évet kapott két és fél évre felfüggesztve és 540 ezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie – az ítéletet az ügyészség korábban elfogadta, a HVG pedig most a Fővárosi Törvényszéktől megtudta, az ítélet ellen Kaleta védője fellebbezett, ezért

az ügy másodfokon folytatódik.

A volt perui nagykövet időközben önkéntes orvosi kezelésre jár. Ügyvédje az eljárásban azzal védekezett, hogy a volt diplomata 30 kilót fogyott, mintaértékű jogász életet élt, melynek keretében diplomáciai karriert futott be és szolgálta hazáját.

A kormány időközben a Kaletára kiszabott büntetés fényében azt tervezi, szigorítana a vonatkozó törvényeken.

Kaleta Gábor volt perui nagykövet 2019 tavaszán bukott le, amikor egy nemzetközi pedofilhálózatot göngyölítettek fel az amerikai hatóságok. A diplomatát később titokban hozták haza, nagyköveti posztjától tavaly áprilisi hatállyal fosztották meg indoklás nélkül. Kaleta ellen már novemberben vádat emeltek, de ez csak az Index idén februári cikkéből derült ki a nyilvánosság számára.

Kaleta 2001 óta állt a Külügyminisztérium alkalmazásában, egyszer sem bukott le az átvilágítások során. Az Országgyűlés külügyi bizottsága februárban tartott ülést az ügyről, de az ott elhangzottakat 10 évre titkosították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×