eur:
392.91
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Örökre bánhatja tettét a fonyódi ámokfutó nő

A 32 éves, vezetésre pszichikailag alkalmatlan, jogosítvány nélküli elkövető viszont megússza a börtönt, ha jól viselkedik a továbbiakban.

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 32 éves nővel szemben, aki vezetésre alkalmatlan pszichés állapotban okozott balesetet Fonyódon, majd segítségnyújtás nélkül a helyszínt is elhagyta - tudta meg az Infostart.

A vádlott - akinek a vezetői engedélyét pszichotikus tünetei miatt már korábban visszavonták - 2019 augusztusában Fonyód „Lakó- és pihenőövezet” táblával védett részén, egy strand melletti utcában - a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel - közlekedett a gépkocsijával, amikor megkezdte az előtte haladó autó előzését, melyben négyen utaztak.

A vádlott az előzés során nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért nekiütközött az előzött gépkocsinak, amit ugyan észlelt, de lassítás nélkül továbbhajtott.

Az előzött gépkocsiban ülő négy fiatal sérülés nélkül megúszta az esetet, az autójukban viszont anyagi kár keletkezett.

Ezzel még nem volt vége

A vádlott alig pár száz métert tett meg a baleset után, amikor áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol három kerékpáros közlekedett. A kerékpárosok észlelték a vádlott nagy sebességgel közeledő autóját, ezért közülük ketten a kerékpárjukat hátra hagyva a járdára menekültek, de harmadik társuknak már nem volt ideje kitérni, így a vádlott a biciklijével együtt elütötte.

A vádlott ekkor ismét segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt, azonban nem jutott messzire, mivel az egyik gumiabroncsa kilyukadt, illetve - miután visszatért a saját sávjába - túlkormányozta a gépkocsiját, és felhajtott az úttest jobb oldalán lévő partoldalra, ahol leszakadt a lökhárítója.

A vádlott ezután az út melletti fás-bokros részen hagyta az autóját, azonban a fonyódi rendőrök rövid időn belül azonosították, és még aznap este elfogták.

Az elgázolt sértettnek maradandó fogyatékossággal járó súlyos - többek között a sípcsont és az egyik kézcsont törésével, valamint idegsérüléssel járó - sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó vádlottal szemben börtön fokozatú - végrehajtásában

próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztés

kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat - alkalmatlansága miatt - végleges hatállyal tiltsa el közúti járművezetéstől.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Már fizetni kellett a velencei belépésért

Már fizetni kellett a velencei belépésért

Több mint 113 ezren léptek be Velencébe csütörtökön, de csak töredékük vette meg a fejenkénti öteurós belépőjegyet - közölte Velence polgármesteri hivatala a városban bevezetett fizetős belépési rendszer első napján. Április 25. nemzeti ünnep volt Olaszországban, ezért az átlagosnál magasabb volt a látogatók száma.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×