INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

ámokfutó

fonyód

gázolás

Örökre bánhatja tettét a fonyódi ámokfutó nő

Örökre bánhatja tettét a fonyódi ámokfutó nő

Infostart

A 32 éves, vezetésre pszichikailag alkalmatlan, jogosítvány nélküli elkövető viszont megússza a börtönt, ha jól viselkedik a továbbiakban.

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 32 éves nővel szemben, aki vezetésre alkalmatlan pszichés állapotban okozott balesetet Fonyódon, majd segítségnyújtás nélkül a helyszínt is elhagyta - tudta meg az Infostart.

A vádlott - akinek a vezetői engedélyét pszichotikus tünetei miatt már korábban visszavonták - 2019 augusztusában Fonyód „Lakó- és pihenőövezet” táblával védett részén, egy strand melletti utcában - a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel - közlekedett a gépkocsijával, amikor megkezdte az előtte haladó autó előzését, melyben négyen utaztak.

A vádlott az előzés során nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért nekiütközött az előzött gépkocsinak, amit ugyan észlelt, de lassítás nélkül továbbhajtott.

Az előzött gépkocsiban ülő négy fiatal sérülés nélkül megúszta az esetet, az autójukban viszont anyagi kár keletkezett.

Ezzel még nem volt vége

A vádlott alig pár száz métert tett meg a baleset után, amikor áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol három kerékpáros közlekedett. A kerékpárosok észlelték a vádlott nagy sebességgel közeledő autóját, ezért közülük ketten a kerékpárjukat hátra hagyva a járdára menekültek, de harmadik társuknak már nem volt ideje kitérni, így a vádlott a biciklijével együtt elütötte.

A vádlott ekkor ismét segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt, azonban nem jutott messzire, mivel az egyik gumiabroncsa kilyukadt, illetve - miután visszatért a saját sávjába - túlkormányozta a gépkocsiját, és felhajtott az úttest jobb oldalán lévő partoldalra, ahol leszakadt a lökhárítója.

A vádlott ezután az út melletti fás-bokros részen hagyta az autóját, azonban a fonyódi rendőrök rövid időn belül azonosították, és még aznap este elfogták.

Az elgázolt sértettnek maradandó fogyatékossággal járó súlyos - többek között a sípcsont és az egyik kézcsont törésével, valamint idegsérüléssel járó - sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó vádlottal szemben börtön fokozatú - végrehajtásában

próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztés

kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat - alkalmatlansága miatt - végleges hatállyal tiltsa el közúti járművezetéstől.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018