INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

koronavírus

csalás

járványvédelem

Óvatosságra int a rendőrség: beindultak a csalók is járvány miatt

Óvatosságra int a rendőrség: beindultak a csalók is járvány miatt

Infostart

Vakcinát, fertőtlenítést, bóvli védőeszközöket kínáló házaló csalók mellett az unokázós csalók is meglátták a lehetőséget a járványban. A rendőrség tapasztalatai szerint egyelőre kevés sikerrel.

Házalóként járják a településeket és a koronavírus ellen kínálnak silány és az egészségre is veszélyes védőeszközöket, gyógyszereket, gyorsteszteket a bűnözők a kistelepüléseken - írta a Magyar Nemzet.

A rendőrség tapasztalatai szerint az unokázós csalók is meglátták a járványban a lehetőséget és egyre több olyan esetről értesülnek, hogy azzal hívják fel az idős embereket, hogy az unokájuk megfertőződött a vírussal, ezért pénzre van szükségük. A rendőrség tapasztalatai szerint szerencsére a családok összefogása, és az idősebb hozzátartozókkal való rendszeres telefonos kapcsolat miatt most kevesebben esnek áldozatul a csalóknak.

Az is előfordul, hogy vírusteszteket kínálnak a hiszékeny embereknek. A rendőrök azt kérik, hogy mindenki minden esetben jelentse a csalók kísérletét, hiszen munkatársaik fontos információkhoz juthatnak a laikusok számára olyan lényegtelen részletekből is, mint a telefonban hallható háttérzajok.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018