eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: police.hu

A sólyi gyermekgyilkosságért elítélt fiú apját is letartóztatták

Zaklatásért kell felelnie a férfinak, aki az áldozat családját fenyegette meg az interneten.

A Veszprém Megyei Főügyészség közleménye szerint a 49 éves férfi az egyik internetes portálon közzétett hozzászólásaiban a fia ügyében tartott és fokozott sajtóérdeklődéssel kísért tárgyalási napokat követően, a saját családját ért negatív hangvételű vélemények miatt 2019 novemberétől tett közzé az áldozat családjával kapcsolatos, becsületsértő bejegyzéseket.

A férfi öléssel is fenyegetőzött, miután az elsőfokú ítélet kihirdetése után az elhunyt kislány testvére a sajtóban azt nyilatkozta, hogy az elkövetőt szabadulásakor a börtön kapujában fogja várni, hogy számon kérje.

A fenyegetések hatására a meggyilkolt kislány édesapja kérte az elkövető felelősségre vonását - közölte az ügyészség. Hozzátették: a bíróság a bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsítása, valamint bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte a fenyegetőző férfi letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges.

A nyolcéves sólyi kislány eltűnését 2018 májusában édesapja jelentette a rendőrségen, a gyermek holttestét másnap hajnalban találták meg. A gyilkossággal gyanúsított, akkor 16 éves hajmáskéri fiatalt még aznap elfogta a rendőrség, és miután beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte letartóztatását.

A fiút február elején a Veszprémi Törvényszék nem jogerősen a kiszabható maximális tizenöt év szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×