INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

pécs

ügyészség

labdarúgás

rendőrség

Pécs, 2014. január 8. Steer Bence, a PMFC egyik kapusa edz a csapat műfüves edzőpályáján Pécsen 2014. január 8-án. Matyi Dezső klubtulajdonos tavaly december végén jelentette be, hogy a Matias cégcsoport 2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozást. MTI Fotó: Sóki Tamás

Rendőrökre támadtak a pécsi szurkolók – vádat emelt az ügyészség

Infostart

A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rendbontás és további bűncselekmények miatt emelt vádat 15 fiatallal szemben, akik egy pécsi focimeccsen a pályára vonultak, majd rendőrökre támadtak.

2018 májusában Pécsett játszották a PMFC-FC DABAS NB. III-as labdarúgó-mérkőzést, mely a 90. percben döntetlenre állt. A hazai csapatnak a magasabb osztályba való feljutáshoz mindenképpen győznie kellett volna. A találkozó 92. percében a játékvezető a partjelző jelzésére les címén érvénytelenítette a pécsi csapat gólját. A szurkolók – köztük a vádlottak is –, a bírói döntésen felháborodtak, ezért a hazai csapat kapuja mögötti „B-szektorból” ismeretlen személyek fény, füst és hanghatású pirotechnikai eszközöket dobáltak be a játéktérre – emlékeztet a BAMA.

A vádlottak a lelátót a pályától elválasztó kerítés kapuját leszakították, majd a vádlottak további ismeretlenül maradt társaikkal bementek a pályára, majd szidalmazni kezdték a játékvezetőt és asszisztenseit, később az öltözők felé indultak. Közben a hangosbemondón a szervezők többször is felszólították a vádlottakat a játéktér elhagyására, akik ennek nem tettek eleget.

A vádlottak a klubházhoz mentek azért, hogy a játékvezetőket felelősségre vonják.

Itt a biztonsági őrök útjukat elállták, így a fiatalok kimentek a stadionból. Közben a rendbontók az egyesület székházának utca felőli bejáratához vonultak, ahol az egyik kaput benyomták, majd az épületbe akartak menni. Időközben az értesített rendőrök a helyszínen megjelentek, így a vádlottak visszamentek az utcára.

Az utcán a szurkolók folyamatosan szidalmazták a játékvezetőket, majd a megjelenő rendőröket, majd a vádlottak egyike belerúgott a mellette elhaladó rendőrségi autóba, illetőleg másik társa szintén belerúgott az autó hűtőrácsába, majd felugrott a gépjármű motorház tetejére. Ezek után a rendőrök a vádlottakkal szemben a helyszínen intézkedtek.

Az elkövetők cselekménye többek között

a csoportosan elkövetett rendbontás, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, rongálás bűncselekményének a megállapítására alkalmas.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, illetve indítványozta valamennyi vádlott esetében a sportrendezvények látogatásától való eltiltást.

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018