INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

ügyészség

lopás

letartóztatás

Vízminőség-ellenőrnek kiadva magukat loptak meg idős embereket

Vízminőség-ellenőrnek kiadva magukat loptak meg idős embereket

Infostart

A Veszprémi Járási Ügyészség egy gyáli férfi és két budapesti nő letartóztatását indítványozta, mert idős embereket fosztottak ki. Vízminőség-ellenőrnek adták ki magukat, így jutottak be a lakásokba.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a többrendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztással gyanúsított három elkövető Szolnokon, Budapesten, Kecskeméten, Győrben és Körmenden károsított meg idős embereket úgy, hogy közülük egy vagy több gyanúsított is ellenőrnek adta ki magát, így a lakásba bejutva, a sértettek figyelmét elterelték, miközben készpénzüket, ékszereiket eltulajdonították.

A gyanúsítottak cselekménye egy pápai és egy körmendi sértett esetében kísérleti szakban maradt, mivel egyikük észrevette, hogy a lakásba olyan személy is bejutott, akit nem engedett be, a másik sértettnek pedig gyanússá vált az elkövetők viselkedése, így mindketten elküldték őket a lakásukból.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott, és a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzés a férfi esetében véglegessé vált, míg a két nő és védőik fellebbeztek ellene.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018