eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A Bróker Marcsiként ismertté vált D. Sándorné, a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező egykori vezetője megbilincselt kézzel, az ellene üzletszerűen elkövetett csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Szolnoki Törvényszéken 2017. november 6-án. A vádlott az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el, 767 embert csapott be, több mint 12 milliárd forinttal károsította meg őket.
Nyitókép: MTI Fotó: Mészáros János

Jogerős: felmentették az apját halálra késelő férfit

A kóros elmeállapotú férfi tette nem bűncselekmény, de elrendelték kényszergyógykezelését.

A Nyíregyházi Törvényszék felmentette az emberölés bűntettének vádja alól T. B. vádlottat, s egyidejűleg elrendelte a kényszergyógykezelését. A férfi a gyógyszerei szedését 2018. január 20. napját megelőző egy hétben felére csökkentette, majd az utolsó két napban teljesen elhagyta, ami mentális állapotában egyensúlyvesztést eredményezett. Aznap a kora reggeli órákban munkásokat szállított lakóhelyéről személygépkocsival a családja tulajdonában álló gyümölcsösbe, majd hazament. A lakóházban odament az ágyban fekvő édesapjához, s őt előzetes vita nélkül egy késsel testszerte szurkálni kezdte. Az elszenvedett sérülések olyan súlyosak voltak, hogy a sértett a helyszínen életét vesztette.

A bíróság által kirendelt szakértők véleménye alapján a vádlott kóros elmeállapotú, elmebetegségben szenved, ami azt eredményezte, hogy cselekménye elkövetésének következményeit nem tudta felmérni, illetve nem tudott a felismerésnek megfelelően cselekedni. A bíróság megállapította, hogy a vádlott cselekménye nem bűncselekmény, de büntetendő cselekmény. A hatályos jogszabályok alapján a kóros elmeállapotú személy nem büntethető.

A kényszergyógykezelést az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyintézetben hajtják végre zárt, kórházi körülmények között, amely a Budapesti Fegyház és Börtön területén helyezkedik el. Az elrendelt intézkedésre a szabadságvesztés büntetéshez hasonló, szigorú szabályok vonatkoznak. A kényszergyógykezelt az intézményt nem hagyhatja el, folyamatos felügyelet alatt áll - írja a jogerős ítéletről a szon.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×