eur:
394.76
usd:
370.35
bux:
65134.6
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

A Budai úti lövöldöző beismerte tettét

Székesfehérváron folytatódott a Budai úti lövöldöző tárgyalása. A férfi, mint kiderült, gyógykezelés alatt áll, tettét pedig "banális ostobaságként" jellemezte.

Áprilisban lesz egy éve, hogy a székesfehérvári Budai úton egy férfi a panelház egyik ablakából légpuskával öt célzott lövést adott le a szemközti áruházak parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó emberekre, köztük gyerekekre.

Többen megsérültek, az egyik gyermeknek közvetlenül a szeme mellett csapódott be a lövedék. Az esetről az áldozat adott hírt a közösségi oldalon, így derült ki, hogy többeket is lövés ért - írja a Feol.

A rendőrség elfogta a tettest, aki engedély nélkül vásárolt légpuskát a hozzá tartozó távcsővel és lövedékekkel együtt. A vádirat szerint a lövés az egyik sértettet a jobb combján, míg a másik két kiskorú sértett egyikét a hátán, a másikat pedig a bal szeme alatt találta el. A további két célzott lövés a szintén kiskorú sértetteket nem találta el, a lövedékek mellettük a földbe csapódtak.

A bíróságon a férfi részben beismerte tettét, és enyhítést kért, kóros elmeállapotára, valamint gyógykezelésére hivatkozva.

A vádlott ügyvédje szerint védence kóros elmeállapotban szenved, amely közepes fokban korlátozza őt cselekménye következményeinek felismerésében és abban, hogy a felismerésének megfelelően cselekedjék.

A vádlott alkoholt és nyugtatót is fogyasztott az eset előtt, ezzel is magyarázza tettét. A férfi bocsánatkérő levelet írt a sértetteknek. A férfi fellebbezett a bíróság döntése ellen, amely szerint továbbra sem védekezhet szabadlábon, erről májusban döntenek másodfokon.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×