eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Letartóztatták a gyerekeket halálra késelő ózdi férfit

A 31 éves ózdi férfit a gyanú szerint megölte nevelt gyermekeit, az élettársát súlyosan megsebesítette, majd megpróbált öngyilkos lenni.

A Miskolci Törvényszék szóvivője, Horváth Dóra elmondta, hogy a gyanú szerint a férfi hétfő éjjel többször megszúrta késsel 18 éves és 16 éves nevelt fiát, 43 éves élettársát pedig életveszélyesen megsebesítette. A két fiú a helyszínen meghalt.

A férfit a rendőrség elfogta, ellene emberölés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, de a mentők őt is kórházba vitték, mivel saját magát is megsebesítette. Jelenleg kórházban van, ott hallgatta ki a bíróság - tette hozzá a szóvivő, aki kiemelte, hogy

nagyon súlyos bűncselekményről van szó, bűnösség megállapítása esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A bíróság szerint a kiszabható büntetés mértékét figyelembe véve nem zárható ki, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Tartani lehet attól is, hogy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, valamint a bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetné a nyomozást, és szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. A bíróság ezért indokoltnak találta a férfi letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×