INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

késelés

lövöldözés

budapest

ügyészség

vádemelés

Késelés és lövöldözés az Erzsébet körúton

Késelés és lövöldözés az Erzsébet körúton

Infostart

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy megkéselt férfi, aki riasztófegyverével védekezett a főváros forgalmas pontján - most életveszélyt okozó testi sértés a vád.

Az eset 2016 augusztusában történt, amikor egy akkor 15 éves fiú és 22 éves társa egy konfliktust követően egy négyfős társaságra támadt. Közülük az egyik férfit a fiatalkorú egy késsel életveszélyesen megsebesítette.

A vádirat szerint 2016. augusztus 23-án az esti órákban barátnőikkel szórakozni indultak gépkocsival, amit az idősebbik vádlott vezetett. Éjfél körül a lányok elváltak barátaiktól, és elindultak cigarettát vásárolni. A Teréz körúton, az Oktogon közelében összetalálkoztak egy négyfős társasággal - amelynek tagja volt a későbbi sértett is -, és szóváltásba keveredtek. Az ittas állapotban lévő későbbi sértett az egyik lányt egy esetben tenyérrel arcon ütötte.

A két lány visszafutott az autójuk mellett várakozó vádlottakhoz, és elpanaszolták, hogy mi történt velük. Beültek az autóba, és elindultak, hogy megkeressék és kérdőre vonják a társaságot a történtek miatt.

Az Erzsébet körúton meglátták a járdán sétáló fiatalokat. A négyfős társaság mellett hirtelen fékezéssel megálltak, majd a 22 éves férfi magához vette az autóban tartott kb. 40-50 centiméteres viperáját, azzal a gépkocsiból kiszállt, kicsapta, és gyors léptekkel megindult a társaság felé, miközben hangos szóval kérte számon rajtuk a történteket. Társa is kiszállt az autóból, a kezében egy kihajtható pengéjű késsel ő is a sértett és társasága felé indult.

Az idősebbik a sértettet többször lábon ütötte a viperával. A sértett ekkor védekezésül a ruházatából egy gáz-riasztó pisztolyt vett elő, és azzal közvetlen közelről, legalább két alkalommal a támadójára lőtt, akinek az egyik lövés eltalálta az arcát. Ennek hatására átszaladt az út túloldalára.

A sértett menekülni próbált, de a fiatalabb vádlott utolérte, a járdán földre teperte, és a kezében tartott késsel háromszor a hátán megszúrta.

Társai a sértett segítségére siettek, ekkor a fiatalkorú is elfutott a helyszínről. Az elkövetők az autójukkal elhajtottak a helyszínről, nem sokkal később azonban a rendőrök elfogták és előállították őket. A sértett szúrt sérülései életveszélyesek voltak.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, felnőttkorú társával szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette a vád.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018