INFORÁDIÓ 
2019. március 22. péntek
Beáta, Izolda

eva rezesova

baleset

börtönbüntetés

Budapest, 2014. május 22. Eva Varholiková Rezesová vádlott az ellene járművezetés ittas állapotban bűntette miatti büntetőper másodfokú tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszéken tárgyalótermében 2014. május 22-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Nyáron szabadulhat Eva Rezesová

Infostart

Eva Rezesová 9 éves börtönbüntetést kapott, amit harmadolhatnak. Hat év raboskodás után, nyáron végleg maga mögött hagyhatja a börtön zárt világát Eva Rezesová. 

A Blikk információi szerint a négy ember haláláért felelős szlovák milliomosnő feltételesen szabadlábra kerülhet ­augusztusban, ha a nyomozási bíró úgy dönt, az elmúlt hat évben jól viselkedett a börtönben.

Rezesová 2012-ben az M3-as autópályán BMW terepjárójával 165 kilométeres sebességgel belerohant az előtte haladó Fiat Puntóba, amely teljesen kiégett, utasai közül hárman a helyszínen életüket vesztették, a negyedik áldozat a kórházban halt meg.

Ahhoz, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék a milliomosnőt augusztusban, három hónappal előbb be kell nyújtania az erről szóló kérelmét a bírósághoz. A döntésben az is szerepet játszik majd, hogy nevelői, többek között a reintegrációs tisztjei milyen jelentéseket írtak róla, illetve hogy Eva a hosszú börtönévek alatt hogyan viselkedett.

A család egyik közeli ismerőse elmondta, hogy nagyon reménykednek a pozitív elbírálásban, és nagyon várják haza. A család tagjai nem engedték el a kezét egy percre sem a legnehezebb évek alatt, rendszeresen látogatták budapesti börtönében.

A végső döntésben emellett az is szerepet játszik majd, hogy Rezesová a rácsok mögött hány dicséretet, illetve fegyelmit szedett össze. Ezen iratok áttanulmányozása után következik a személyes meghallgatás,

majd a bíró meghozza a döntést a szabadlábra bocsátásról, avagy arról, hogy továbbra is a börtönben kell maradnia az egykoron hihetetlen pompában élő nőnek.

Rezesovát kilenc év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, jó magaviselet esetén azonban büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat. Rezesovának minden esélye megvan a szabadulásra, hiszen mintarabként töltötte a börtönéveit, a szigorú szabályokat betartotta, rabtársaival pedig egyetlen konfliktusa sem volt. A börtönben folyamatosan dolgozott, már régóta a varrodában tölti ideje nagy részét.

Azért, hogy minél könnyebben tudjon beilleszkedni újra a társadalomba, reintegrációs foglalkozásokon vesz részt, ahol többek között pszichológus készíti fel az esetleges nehézségekre. Ez nem csak számára kötelező, minden elítélt részt vesz a programban.

A feltételes szabadulása után kirendelnek mellé egy pártfogót, akivel rendszeresen találkoznia kell, ha pedig bármilyen szabálysértést, vagy bűncselekményt követ el, azonnal visszakerül a rácsok mögé, és le kell tölteni a büntetéséből fennmaradó időt.

Nyitókép: Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018