eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Eva Varholiková Rezesová vádlott az ellene járművezetés ittas állapotban bűntette miatti büntetőper másodfokú tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszéken tárgyalótermében 2014. május 22-én.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Nyáron szabadulhat Eva Rezesová

Eva Rezesová 9 éves börtönbüntetést kapott, amit harmadolhatnak. Hat év raboskodás után, nyáron végleg maga mögött hagyhatja a börtön zárt világát Eva Rezesová. 

A Blikk információi szerint a négy ember haláláért felelős szlovák milliomosnő feltételesen szabadlábra kerülhet ­augusztusban, ha a nyomozási bíró úgy dönt, az elmúlt hat évben jól viselkedett a börtönben.

Rezesová 2012-ben az M3-as autópályán BMW terepjárójával 165 kilométeres sebességgel belerohant az előtte haladó Fiat Puntóba, amely teljesen kiégett, utasai közül hárman a helyszínen életüket vesztették, a negyedik áldozat a kórházban halt meg.

Ahhoz, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék a milliomosnőt augusztusban, három hónappal előbb be kell nyújtania az erről szóló kérelmét a bírósághoz. A döntésben az is szerepet játszik majd, hogy nevelői, többek között a reintegrációs tisztjei milyen jelentéseket írtak róla, illetve hogy Eva a hosszú börtönévek alatt hogyan viselkedett.

A család egyik közeli ismerőse elmondta, hogy nagyon reménykednek a pozitív elbírálásban, és nagyon várják haza. A család tagjai nem engedték el a kezét egy percre sem a legnehezebb évek alatt, rendszeresen látogatták budapesti börtönében.

A végső döntésben emellett az is szerepet játszik majd, hogy Rezesová a rácsok mögött hány dicséretet, illetve fegyelmit szedett össze. Ezen iratok áttanulmányozása után következik a személyes meghallgatás,

majd a bíró meghozza a döntést a szabadlábra bocsátásról, avagy arról, hogy továbbra is a börtönben kell maradnia az egykoron hihetetlen pompában élő nőnek.

Rezesovát kilenc év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, jó magaviselet esetén azonban büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat. Rezesovának minden esélye megvan a szabadulásra, hiszen mintarabként töltötte a börtönéveit, a szigorú szabályokat betartotta, rabtársaival pedig egyetlen konfliktusa sem volt. A börtönben folyamatosan dolgozott, már régóta a varrodában tölti ideje nagy részét.

Azért, hogy minél könnyebben tudjon beilleszkedni újra a társadalomba, reintegrációs foglalkozásokon vesz részt, ahol többek között pszichológus készíti fel az esetleges nehézségekre. Ez nem csak számára kötelező, minden elítélt részt vesz a programban.

A feltételes szabadulása után kirendelnek mellé egy pártfogót, akivel rendszeresen találkoznia kell, ha pedig bármilyen szabálysértést, vagy bűncselekményt követ el, azonnal visszakerül a rácsok mögé, és le kell tölteni a büntetéséből fennmaradó időt.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×