eur:
388.9
usd:
361.85
bux:
67966.15
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nyolc embert megöltek egy érettségi banketten

Ismeretlen fegyveresek nyolc embert agyonlőttek egy érettségi banketten Salvador nyugati részén - közölték a helyi hatóságok kedden.

A salvadori szövetségi ügyészség szerint a fegyveresek helyi idő szerint éjfél körül gépkarabélyokkal és pisztolyokkal nyitottak tüzet az ünneplő tömeg 15-20 tagjára, akik közül hét férfi a helyszínen életét vesztette, egy nő pedig a kórházba szállítást követően halt bele sérüléseibe.

Az eset az Atlanti-óceán partján fekvő Acajutla városában történt egy magánházban, ahol egy 15 éves lányt ünnepelt családja és barátai, amiért elvégezte a középiskola alsó tagozatát. Az ünnepelt nem sérült meg a támadásban. A rendőrség feltételezése szerint a célpont a parti egy másik résztvevője lehetett, de azt pontosan nem tudni, hogy mi állt a támadás hátterében.

A Salvadori Köztársaság a világ egyik legveszélyesebb országa: a közép-amerikai államban 100 ezer lakosra több mint 40 gyilkosság jut, amelyek nagy részét szervezett bűnözői csoportok közötti bandaháborúkban követik el. Hasonlóan rossz a helyzet több más közép-amerikai országban, így például Hondurasban is, ahol a közelmúltban az hívta fel a nemzetközi figyelmet az elharapódzott erőszakra, hogy meggyilkolták az ország szépségkirálynőjét.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×