eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Felfüggesztett börtön egy fekvő beteg idős asszony kifosztásáért

Gyorsított eljárásban, jogerősen egy év időtartamú, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a nőt, aki Debrecenben kifosztott egy általa gondozott 89 éves asszonyt - közölte a hajdú-bihari főügyész szerdán az MTI-vel.

Pocsai Edit elmondta: az 55 éves debreceni nő 2010 óta gondozta napközben a családtagok megbízásából az idős asszonyt, és amikor annak állapota rosszabbra fordult, néhány napra odaköltözött, hogy éjszaka is elláthassa. A sértett állapotát kihasználva elvitte a szekrényben őrzött, 640 ezer forint megtakarított pénzét.

A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését, a kár megtérült: a nyomozó hatóság lefoglalt 140 ezer forintot, a fennmaradó 500 ezer forintot a nő megtérítette a sértett családtagjainak.

A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette miatt állította bíróság elé a büntetlen előéletű nőt.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×