eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Öt évet kapott egy utcai lámpákra lövöldöző árpádhalmi férfi

Első fokon öt év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szentesi Járásbíróság kedden egy árpádhalmi férfit, aki egy átalakított légpuskával szétlőtt több utcai lámpát, majd megfenyegette a történteket a hatóságoknak jelentő szomszédjait.

A bíróság lőfegyverrel visszaélés bűntettében, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében, személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegetve elkövetett zaklatás vétségében és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, és döntött arról, hogy a vádlott a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

G. P. 2012. december 10-én este a Csongrád megyei Árpádhalom belterületén lőfegyverré átalakított, engedély nélkül tartott Slavia 620 típusú légpuskájával kilőtt négy utcai lámpát. A vádlott szomszédja értesítette a polgárőrséget, majd a helyszínre érkező rendőrök a férfit előállították.

A vádlott - mivel haragudott az ellene indult büntetőeljárás miatt - másnap este ittas állapotban azt kiabálta szomszédjának és gyermekének, hogy "lelövöldözlek benneteket".

Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×