eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Rohammal ért véget a manilai túszdráma

Megrohamozták a rendőrök a Fülöp-szigeteki fővárosban azt a turistabuszt, amelyet egy fegyveres túszejtő kerített hatalmába. Az órák óta tartó dráma nyolc túsz és a túszejtő halálával végződött.

Az utóbbi - egy elbocsátott rendőr - azzal fenyegetőzött, hogy megöli a fogva tartott 16 hongkongi turistát, ha a helyszínre kivezényelt kommandósok megközelítik a buszt. "Látom a kommandós egységeket, tudom, hogy meg fognak ölni.

Én is megtehetem ezt bármely pillanatban, ezért jobb lenne, ha mindannyian eltűnnének" - közölte Rolando Mendoza egy helyi rádióadó élő adásában. A busz környékéről ezután lövések döreje hallatszott.

A turistabusz helybeli sofőrje egy ablakon keresztül kijutott a járműből, pillanatokkal az előtt, hogy a rendőrök megrohanták volna. Elmondta, hogy a túszejtőnél gépfegyver volt, és tüzet nyitott a túszokra. A rendőrök később annyit mondtak, hogy a kommandós akció során a túszejtőt lelőtték.

Benigno Aquino államfő az este egy közleményben bejelentette, hogy "a tragikus incidens nyolc ártatlan civil halálával végződött", és részvétét fejezte ki a családtagoknak.

A rendőrség órákig próbált tárgyalni Mendozával, aki három gyereket, három nőt és egy 73 éves férfit korábban szabadon is engedett. Közben élelmet kért túszai számára - amit teljesítettek -, valamint azt, hogy töltsék fel üzemanyaggal az autóbusz tartályát, hogy a jármű légkondicionáló berendezése működhessen.

A túszejtő akcióval állítólag azt akarta elérni, hogy vegyék vissza állásába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×