eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Unsplash

Emberi csontot találtak egy kisváros játszóterénél, mindenki ledöbbent

Tiszaföldvár belvárosában, az egyik játszótéren emberi csontot találtak. Egyelőre nem tudni, hogy került oda. Sokan egy korábbi temetőre gyanakszanak.

Emberi csontot találtak a minap Tiszaföldvár egyik játszótér területén. A hírt a településen élőket tömörítő egyik közösségi oldal csoportjában osztották meg. A közzétett felvételen vélhetően egy combcsont látható - írja a szoljon.hu.

Ezek után talajradarral vizsgálták meg a tiszaföldvári bölcsőde környékét. A tiszazugi városban élők körében ismert ugyan, hogy a régi időkben temetőként üzemelt a terület, ám azt csak találgatások övezik, hogyan kerülhetett most az emberi csont a játszótérre.

Lendvai Orsolya, az önkormányzat műszaki osztályának vezetője a lapnak azt mondta, hogy

a terület régen egyházi temető volt, az ötvenes, hatvanas évekig használták.

1985 körül az akkori jogszabályoknak megfelelően lezárták és kiürítették a területet, melyet az önkormányzat 1992-ben vásárolt meg az református és az evangélikus egyházközségtől – tájékoztatott.

A korábbi és a most folyamatban lévő beruházások során az engedélyező hatóság előírta a régészeti szakfelügyeletet, melyet a kivitelező minden esetben megrendelt. A Damjanich Múzeum munkatársai végzik ezt a szakfelügyeletet. Korábban és most is mindent rendben találtak – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×