eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Pixabay.com

Öt év a Budapesten leszúrt francia fiú gyilkosának, a család ezt nem tudja elfogadni

Gyomorforgatónak tartja a magyar bíróság ítéletét annak a francia fiatalembernek a családja, akit 3 éve Budapesten késeltek meg. A 25 éves Clément Bouly meghalt, gyilkosát elfogták.

A 25 esztendős Clément Bouly a barátnőjétől a születésnapjára kapta a budapesti kirándulást. A későbbi áldozat először járt hazánkban, csak egy átlagos turista volt. Azon a reggelen hat óra körül leugrott reggeliért, pont akkor, amikor a 28 éves támadó részegen tartott hazafelé. Soha nem találkoztak előtte, nem ismerték egymást - eleveníti fel az esetet a BudaPestkörnyéke.hu.

Az amerikai-brit állampolgárságú férfi átfutott az úton, egyetlen szót sem szólt, és minden indok nélkül megszúrta a késével. A francia férfi meghalt.

A gyilkossággal vádolt D. Miklós anyja magyar, az apja pedig félig magyar származású. Informatikát tanult, de az egyetemet nem végezte el. Banki applikációk fejlesztésével foglalkozott. A szakértők szerint bipoláris zavarral küzd, de beszámítható.

Most ítélet született az ügyben, öt év börtönt kapott első fokon a gyilkos – írta az rtl.hu. A tévé riportjából kiderül, hogy a gyilkos a tárgyaláson elnézést kért a francia fiú családtagjaitól, és azt mondta: reméli, áldozata már az angyalokkal van.

Tettét azzal magyarázta, hogy mentális gondjai és alkoholproblémái vannak. Tettének idején is elvonón kellett volna lennie, de megszökött.

A bíró azzal indokolta az enyhének mondható ítéletet, hogy az amerikai férfi beteg volt a gyilkosság elkövetésének idején.

A francia fiú családja ugyanakkor rendkívül elégedetlen az ítélettel.

„Gyomorforgatónak tartjuk, hogy ilyen keveset kapott”

– háborodtak fel.

A vádlott elfogadta az ítéletet, az ügyész viszont súlyosbítást kért, így az ügy másodfokra kerül.

Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×