eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay.com

Öt év a Budapesten leszúrt francia fiú gyilkosának, a család ezt nem tudja elfogadni

Gyomorforgatónak tartja a magyar bíróság ítéletét annak a francia fiatalembernek a családja, akit 3 éve Budapesten késeltek meg. A 25 éves Clément Bouly meghalt, gyilkosát elfogták.

A 25 esztendős Clément Bouly a barátnőjétől a születésnapjára kapta a budapesti kirándulást. A későbbi áldozat először járt hazánkban, csak egy átlagos turista volt. Azon a reggelen hat óra körül leugrott reggeliért, pont akkor, amikor a 28 éves támadó részegen tartott hazafelé. Soha nem találkoztak előtte, nem ismerték egymást - eleveníti fel az esetet a BudaPestkörnyéke.hu.

Az amerikai-brit állampolgárságú férfi átfutott az úton, egyetlen szót sem szólt, és minden indok nélkül megszúrta a késével. A francia férfi meghalt.

A gyilkossággal vádolt D. Miklós anyja magyar, az apja pedig félig magyar származású. Informatikát tanult, de az egyetemet nem végezte el. Banki applikációk fejlesztésével foglalkozott. A szakértők szerint bipoláris zavarral küzd, de beszámítható.

Most ítélet született az ügyben, öt év börtönt kapott első fokon a gyilkos – írta az rtl.hu. A tévé riportjából kiderül, hogy a gyilkos a tárgyaláson elnézést kért a francia fiú családtagjaitól, és azt mondta: reméli, áldozata már az angyalokkal van.

Tettét azzal magyarázta, hogy mentális gondjai és alkoholproblémái vannak. Tettének idején is elvonón kellett volna lennie, de megszökött.

A bíró azzal indokolta az enyhének mondható ítéletet, hogy az amerikai férfi beteg volt a gyilkosság elkövetésének idején.

A francia fiú családja ugyanakkor rendkívül elégedetlen az ítélettel.

„Gyomorforgatónak tartjuk, hogy ilyen keveset kapott”

– háborodtak fel.

A vádlott elfogadta az ítéletet, az ügyész viszont súlyosbítást kért, így az ügy másodfokra kerül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×