eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Tesla önvezető autó hibás szoftvere
Nyitókép: Twitter

Pikáns dologra használják Kaliforniában az önvezető taxikat

Kalifornia állam engedélyezte a Waymo és Cruise vállalatok számára, hogy az önvezető taxikat San Francisco egész területén, a nap 24 órájában üzemeltessék. Eddig csak előre meghatározott utcákban, és csak este 10 és reggel 5 között működhettek.

A San Francisco Standard napilapban a múlt héten megjelent egy cikk, melyben négy olyan embert szólaltattak meg, akik saját bevallásuk szerint a Cruise egyik taxijában elégítették ki nemi vágyaikat. A Waymo szóvivője az újságnak elmondta, az utasaik döntő többsége tisztelettudóan követi az előírásokat, tehát az ő autóikban a jelek szerint eddig senkinek nem támadt kedve a hancúrozáshoz.

„Érdekes felismerés, hogy az elsők között csinálhattam egy önvezető autóban. Vicces helyzet volt, annyira meleg volt a kocsiban, hogy a szélvédő is teljesen bepárásodott. Ez egy normál autóban problémát jelentene, itt azonban nincsen sofőr, akit ez zavarna a kilátásban” – fogalmazott egy Alex nevű férfi, aki saját bevallása szerint legalább hatféle pózban szeretkezett a robottaxiban.

A Cruise biztonsági okokból minden egyes fuvarról videófelvételt készít.

Ha valami szokatlan történik az utazás során, akkor a helyzet tisztázása érdekében a kezelőszemélyzet megtekintheti a kameraképeket. A hangokat azonban csak folyamatban lévő segélyhívás esetén rögzítik - írja az alapjarat.hu.

A hátsó ülésen történő örömszerzéssel így a résztvevők nem csak az önvezető személyszállításból való kitiltásukat kockáztatják. A mai világban könnyen elképzelhető, hogy valaki feltöri a videók tárolására szolgáló szervert, a felvételt pedig közzéteszi az interneten.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×