eur:
390.03
usd:
365.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Tesla önvezető autó hibás szoftvere
Nyitókép: Twitter

Pikáns dologra használják Kaliforniában az önvezető taxikat

Kalifornia állam engedélyezte a Waymo és Cruise vállalatok számára, hogy az önvezető taxikat San Francisco egész területén, a nap 24 órájában üzemeltessék. Eddig csak előre meghatározott utcákban, és csak este 10 és reggel 5 között működhettek.

A San Francisco Standard napilapban a múlt héten megjelent egy cikk, melyben négy olyan embert szólaltattak meg, akik saját bevallásuk szerint a Cruise egyik taxijában elégítették ki nemi vágyaikat. A Waymo szóvivője az újságnak elmondta, az utasaik döntő többsége tisztelettudóan követi az előírásokat, tehát az ő autóikban a jelek szerint eddig senkinek nem támadt kedve a hancúrozáshoz.

„Érdekes felismerés, hogy az elsők között csinálhattam egy önvezető autóban. Vicces helyzet volt, annyira meleg volt a kocsiban, hogy a szélvédő is teljesen bepárásodott. Ez egy normál autóban problémát jelentene, itt azonban nincsen sofőr, akit ez zavarna a kilátásban” – fogalmazott egy Alex nevű férfi, aki saját bevallása szerint legalább hatféle pózban szeretkezett a robottaxiban.

A Cruise biztonsági okokból minden egyes fuvarról videófelvételt készít.

Ha valami szokatlan történik az utazás során, akkor a helyzet tisztázása érdekében a kezelőszemélyzet megtekintheti a kameraképeket. A hangokat azonban csak folyamatban lévő segélyhívás esetén rögzítik - írja az alapjarat.hu.

A hátsó ülésen történő örömszerzéssel így a résztvevők nem csak az önvezető személyszállításból való kitiltásukat kockáztatják. A mai világban könnyen elképzelhető, hogy valaki feltöri a videók tárolására szolgáló szervert, a felvételt pedig közzéteszi az interneten.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét
"Egyre kevesebben árulják el..."

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×