eur:
393.52
usd:
372.88
bux:
55453.4
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
A kinyomtatott leveleket egy ládába csomagolják a Magyar Posta EPDB Nyomtatási Központjában, Budapesten 2015. február 26-án. Lezárult a Magyar Posta új hibrid kézbesítési és konverziós nevet viselő rendszerének fejlesztése, amellyel hiteles dokumentumok továbbítása válik lehetővé elektronikus úton a postán keresztül.
Nyitókép: MTI/Honéczy Barnabás

Durva átverés a Magyar Posta nevében

A hamis MVM-számla után újabb állami szolgáltató nevében próbálnak adathalászok embereket becsapni. Mi is kaptunk egy ilyen levelet.

"Csomagja holnap érkezik a Magyar Posta" - már az email címe is kissé gyanús, hiszen a rag elmarad róla. Alaposabban megnézve azonban a küldő címet több mint gyanúsnak néz ki a dolog.

A donate@dolpofoundation.org sok minden, csak nem korrekt emailcím, különösen nem a Magyar Posta nevével.

A kéretlen levél úgy folytatódik: "Tájékoztatjuk Önöket (miért is nem Önt?), hogy a UPS#9355196-os UPS csomag kézbesítési adatait megkaptuk és holnap belföldi úton kézbesítjük a Magyar Posta budapest listájára".

Mire? Listára? budapest - Az micsoda?

Majd így folyatódik: Erősítse meg a kézbesítést!

Utána következik a pénzzel való fenyegetés: Ne feledje, hogy csak 3 napig van ingyenes tárhelye, majd további 1,49 eurót kell fizetnie minden egyes tárolási napért!

Szerencsére az erős védelemre beállított Gmail-fiók azonnal Spambe dobja az ilyen próbálkozást, de jó lesz figyelni. Még kíváncsiságból se kattintson a felajánlott linkekre!

Korábban hasonló levelet kaptunk az "MVM"-től, természetesen nem dőltünk be neki, de vigyázzon, ön se tegye!

Fotónk valódi, a Magyar Postán készült. Illusztrációként használjuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×