eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: MVM

Ezt az MVM-számlát véletlenül se akarja befizetni

Ismét támadnak az MVM nevében emailen számlát küldő csalók.

Online MVM NEXT <hairstore@care.sprinklr.com> – erről az email-címről küldenek levelet olyan csalók, akik az MVM nevében küldenek ki "gázszámlát". Szerkesztőségünk egyik munkatársa is kapott ilyen felszólítást.

A számla sajnos nagyon eredetinek tűnik. Nyelvezete teljesen magyar, még a hivatali döccenőket is követi.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

Az összeg is akkora, amelyet az évszakhoz igazítottak, azaz nem túl alacsony és nem is kirívóan magas, ha diktálós felhasználóról lenne szó. De átalány esetén is egy normális, közepes lakásnál is reális lehetne az összeg. Ahogy ez a fotónkon is látszik,

13 225 forintot próbálnak így megszerezni.

Amiről elsődlegesen fel lehet ismerni, hogy csalási kísérletről van szó:

  • A küldő emailcím url-je (hairstore@care.sprinklr.com) - véletlenül sem emlékeztet az MVM nevére.
  • A 48 órás sürgető klauzala - az MVM-re ez sem jellemző ebben a formában.
  • Nincs csatolt PDF - az MVM, ha emailben küld számlát, akkor azt csatolt PDF fájlban küldi.
  • Színezés és a reklám hiánya - Az MVM-es számlaértesítő üzenet mindig színes, felül az MVM Next aktuális reklámja található.

Arról már nem is beszélve, hogy a magas védelemre beállított Google levelezőrendszer az ilyen leveleket azonnal a Spam mappába dobja. Mi is ott találtuk meg.

Az MVM egyébként pont egy hónappal ezelőtt küldött figyelmeztetést az ilyen jellegű csalásról. Akkor külön hangsúlyozták, hogy "az emailben érkező elektronikus számlákon, vagy

számlaértesítőkön minden esetben szerepel az MVM Nextnél vezetett szerződéses folyószámla száma,

a számla száma, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort)".

Arra is felhívják a figyelmet, hogy "az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük, hogy adja meg bankkártya adatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni".

További hasznos tanácsok az MVM honlapjáról ide kattintva érhetők el.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×