INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

gyámság

britney spears

videó

Britney Spears amerikai énekesnő támogatói tüntetnek egy Los Angeles-i bíróság előtt 2021. szeptember 29-én. A bíróság felfüggesztette Britney Spears apjának gondviselői jogait az énekesnő 60 millió dolláros vagyona felett. A döntés azonnali hatállyal érvényes. Az énekesnő 13 éve állt gondnokság alatt, amely teljes kontrollt jelentett az élete és a vagyona felett is.

Britney Spears hosszasan beszélt gyámság alatt töltött éveiről - aztán törölte a videót

Infostart

A YouTube-on és a Twitteren megosztott felvétel 22 percben taglalta decemberben véget ért gyámság alatti életének körülményeit.

Az énekesnő azzal indokolta a videó elkészültét, hogy úgy ébredt fel: rájött, mi mindenről nem beszélt még a gyámságban töltött évekről, és ha ezzel akár csak egyetlen emberen is segít, aki hasonló helyzetben él, már megérte – írja a USA Today.

A gyámság 13 éven át tartott, ez idő alatt Spears nem eshetett teherbe, illetve nem is dönthetett életének fontos kérdéseiben, amint arról már korábban beszámolt – most azonban még részletesebben tette meg ezt.

Britney Spears azt mesélte el a videóban, hogy nem értette, egyáltalán hogyan kerülhetett gyámság alá: az egyik nap még az orvosával beszélt telefonon, három nap múlva pedig egy különleges alakulat érkezett helikopterekkel a házához, holott a legextrémebb dolog, amit csinált, az a paparazzik üldözése, amit máig is megtesz szórakozásként.

"Nem tudom, mi volt ebben annyira veszedelmes" – mondta. Az énekesnő mindenért a családját okolta a videóban, azt mondta,

az ötletet egy nő vetette fel apjának, anyja pedig segített véghez vinni a tervet.

"A véremben nem volt alkohol, drog, gyógyszer, semmi, szimplán abúzus volt ez az egész ellenem" – mondta, hozzátéve, leginkább arra emlékszik az első időkből, hogy apja mindent kontrollált, amit tett.

A #FreeBritney hatalma

A gyámság ideje alatt négy albumot rögzített, 2013-2017 között pedig Las Vegasban volt önálló show-ja.

"Csak arra emlékszem, hogy tettem, amit mondtak, sosem voltam még ennyire demoralizálva. Azt éreztették velem, hogy semmi vagyok, és én belementem, mert féltem.

Úgy működtem, mint egy robot, semmi nem érdekelt,

hiszen nem mehettem oda, ahova akartam, a gyerekeimre nem azok vigyáztak, akiket én választottam volna, pénzhez sosem jutottam" – mondta a gyámság alatti lelki világáról beszámolva.

Azt is hozzátette, ahol tartózkodott, heti hét napot dolgoztatták, és azért engedtek a nyilvánosság elé, mert ekkorra a #FreeBritney mozgalom egyre erősödött.

Britney számára nagyon nehéz volt megélni a videó szerint azt, hogy anyja és testvére sem segít rajta: az utcán ismeretlenek álltak ki mellette, de vér szerinti rokonai nem tettek semmit.

"Mintha megfelelt volna nekik, hogy én vagyok a család fekete báránya. Ha nem így volt, miért nem jöttek el értem, és vittek magukkal? Nem tudom megemészteni, hogy mehettek bele mindebbe, ők pedig azt állítják, nem tudták, mi történik!"

Nyitókép: MTI/EPA/Caroline Brehman
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018