eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kevin Spacey szeméremsértéssel és bántalmazással vádolt amerikai színész az ügyvédje, Alan Jackson (j) társaságában egy kerületi bíróságra érkezik vád alá helyezési eljárásra a Massachusetts állambeli Nantucketben 2019. január 7-én. Az Oscar-díjas színészt egy bostoni televíziós műsorvezetőnő jelentette fel azzal, hogy az akkor 18 éves fiának Spacey egy bárban alkoholt vett, majd megfogdosta őt.
Nyitókép: MTI/AP/The Inquirer and Mirror/Nicole Harnishfeger

Kevin Spacey fizethet a zaklatási botránya miatt

A Kártyavár központi karakterét, Frank Underwoodot alakította a a színész, aki az őt ért vádak miatt az utolsó évadból ki is került.

Bántalmazással és szeméremsértéssel kapcsolatos eljárás indult még korábban a színésszel szemben: a népszerű sorozatot készítő stúdió most 31 millió dollár megfizetését várja Kevin Spacey-től azokért a károkért, amelyeket viselkedésével, illetve azzal okozott, hogy a sorozat hatodik évadát át kellett írni és le kellett rövidíteni miatta.

A Sky News azt írja, hogy a 62 éves Spacey a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon benyújtott dokumentum szerint megsértette a szerződésében foglalt, szakmai magatartásra vonatkozó követelményeket azzal, hogy bizonyos magatartásfajtát tanúsított a stáb több tagjával kapcsolatban mind az öt, részvételével készített évad forgatása alatt.

Hosszan tartott a vita

A népszerű sorozat készítése mögött álló MRC stúdió tizenháromról nyolc epizódra csökkentette a záró szezont annak érdekében, hogy időre be tudják fejezni a forgatást, valamint mert jelentősen át kellett íratniuk a forgatókönyvet is Spacey kirúgása miatt.

Ez több tízmillió dolláros veszteséget jelentett

számukra állításuk szerint.

A színész tagadja a személye ellen felhozott, szexuális bántalmazással kapcsolatos vádakat. A stúdió 2019 elején adta be kártérítési kérelmét, amellyel szemben ellenkeresetet indított, azzal érvelve, hogy szerződését rosszhiszeműen érvénytelenítette a stúdió. Ügyvédjei szerint nem is az ellene felhozott vádak játszották a legnagyobb szerepet a veszteségekben.

Tavaly született ítélet

A vita egészen egy 2020-as, nyolcnapos meghallgatásig tartott, amelyet titokban tartottak a nyilvánosság előtt. Az ott született ítélet is bizalmas, a bíró a stúdió követelésének adott helyt.

A Variety beszámolója szerint a petícióban ez áll:

"A döntőbíró megállapította, hogy Spacey magatartása az MRC-vel kötött színészi és executive produceri megállapodásainak lényeges megszegését jelentette, és hogy az MRC nem köteles a továbbiakban fizetni neki".

A döntőbíró szerint Spacey égbekiáltó szerződésszegései őt és cégeit tették felelőssé az MRC több tízmillió dolláros többletköltségeiért. A színész három másik bíró előtt fellebbezett, de azok is a stúdiónak adtak igazat, így hétfőn az ítélet véglegessé vált. A 31 millió dollárban a perköltségek - mintegy 1,2 millió dollár - és az egyéb költségek - 135 ezer dollár - is benne foglaltatnak.

Egy áldozat indított csak pert ellene

"Az MRC számára kiemelkedően fontos az alkalmazottaink, a készletek és a munkakörnyezet biztonsága, és ezért indultunk el az elszámoltathatóság érdekében" - kommentálta a döntést az MRC.

Többen is pert indítottak, azt állítva, hogy Spacey szexuálisan bántalmazta őket, de az egyetlen ellene indított büntetőeljárást - szeméremsértés és testi sértés vádját, amelyben azzal vádolták, hogy egy 18 éves férfit fogdosott - 2019-ben a massachusettsi ügyészek elutasították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×