eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 14. péntek Vazul
TURIN, ITALY JUNE, 01: Kevin Spacey and Robert Davi toast outside a cafe on June 1, 2021 in Turin, Italy. Kevin Spacey is in Turin to shoot a film called The Man Who Drew God by Franco Nero. (Stefano Guidi/Getty Images)
Nyitókép: Stefano Guidi/Getty Images

Kevin Spacey lesz a tatárjárásról szóló film főszereplője

A színészt többen is szexuális zaklatással vádolták, ő tagadta, hogy ilyesmit követett volna el. Az ügyek miatt azonban sorra veszítette el hollywoodi filmes lehetőségeit.

Egy olasz bíborost, a film főgonoszát fogja játszani Kevin Spacey a Soós Péter által rendezett, 1242 – A nyugat kapujában című műben – tudta meg az rtl.hu. A rendező megerősítette, hogy már alá is írták a színésszel a szerződést.

Soós Péter – egyebek mellett az Űrgammák, a Tűzvonalban és a Hacktion rendezője – nem tartja aggályosnak azt, hogy egy olyan színésszel fog dolgozni, aki négy éve gyakorlatilag lenullázta hollywoodi karrierjét, miután többen is szexuális zaklatással vádolták meg. Mint mondta, zseninek tartja a kétszeres Oscar-díjas színészt, az Amerikai szépség és a Kártyavár korábbi sztárját, és mivel nem született ellene bírósági ítélet, nincs kifogása a szereplése ellen.

A tatárjárás korszakát megidéző történelmi filmet a Nemzeti Filmintézet 1,26 milliárd forinttal támogatja.

Spacey mellett a filmben Eric Roberts (A sötét lovag, Feláldozhatók) is játszik, ő egy megöregedett, megfáradt magyar vitéz bőrébe bújik. A film főhősének szerepével egy fiatalabb amerikai színészt kerestek meg, de ő időbeosztása miatt még nem biztos, hogy el tudja vállalni a szerepet - írta a portál.

A film forgatókönyvét Horváth Áron és Joan Lane írta, a forgatás ősszel kezdődik olyan helyszíneken, mint a visegrádi Fellegvár, a bélapátfalvai Ciszterci Apátság és a fóti NFI Stúdió.

A mozis bemutatót 2023 decemberére tervezik.

Kevin Spacey a 2017-től zajló szexuális zaklatási ügyek után 2021-ben kapta első filmszerepét egy alacsony költségvetésű olasz független filmben, amelyet Franco Nero rendezett. (A címe The Man Who Drew God, vagyis Az Istent rajzoló ember.) A rendező, aki a főszerepet is játssza, közölte, hogy nagyszerű színésznek tartja Kevin Spacey-t és örül, hogy elvállalta a szerepet.

A szexuális erőszak miatti vádak következtében Kevin Spacey-t 2017-ben két hónappal a tervezett premier előtt leváltották (Christopher Plummerre) A világ összes pénze című filmben, és elvesztette szerepét a Netflix Kártyavár című sorozatában.

Az egyik ügy kapcsán 2017-ben Spacey bocsánatkérése mellett felvállalta, hogy a saját neméhez vonzódik: „voltak kapcsolataim férfiakkal és nőkkel is. Szerettem férfiakat és romantikus viszonyom is volt velük az életem során. Úgy döntöttem, mostantól meleg férfiként fogok élni”.

(A nyitóképen: A L'uomo che disegnò Dio/The Man Who Drew God című film két szereplője, Kevin Spacey és Robert Davi koccint egy kávézó teraszán 2021. június 1-én az olaszországi Torinóban.)

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×