INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

zsurkán zsanett

karanténhajó

koronavírus

A karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró a jokohamai kikötőben vesztegel 2020. február 10-én. A luxushajón újabb 60 személynél mutatták ki az új koronavírust, ezzel 130-ra emelkedett a hajón a tüdőgyulladást okozó vírussal megfertőződött emberek száma. A fedélzeten mintegy 3700 embert tartanak megfigyelés alatt két héten keresztül, a fertőzötteket kórházakba szállították.

Kiszabadult egy karanténhajóról egy magyar énekes, nem akármibe keveredett

Infostart

Pénteken jár le kéthetes karanténja a szegedi Zsurkán Zsanettnak, aki spanyol vizeken rekedt - hosszú hónapokra.

Öt hónapon át hánykolódott egy karantén alá vont hajón egy szegedi énekesnő, Zsurkán Zsanett - írja a Bors. A spanyol hatóságok nem engedték kikötni a tengerjárót, az énekesnek pedig eleinte fogalma sem lehetett arról, hányan lehetnek koronavírusosok a fedélzeten, ráadásul más hajókon dolgozók is felszálltak hozzájuk idő közben; amikor már tucatnyi beteg volt, még mindig 1500-an voltak a hajón.

A lap korábbi információi szerint a hajón orgiák, de tömegverekedések is voltak, a magyar énekesnőnek azonban megszervezték a hazaútját, vele együtt 12 másik magyar is kiszabadult a hajóról.

Zsurkán Zsanett hazatérve Szegeden kéthetes karanténba kellett, hogy vonuljon május 1-jén, 5-én tesztelték, szerencséjére negatív lett az eredmény.

Pénteken pedig lejárt a karanténidőszaka, szabadon mozoghat most már. A hajón történtek miatt sokan pert fontolgatnak, de ő ebben nem kíván részt venni, inkább könyvbe sűríti mindazt, amit át kellett élnie.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Eugene Hoshiko
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018