eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, az MLSZ-életműdíjasa az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Nagyon komoly fertőzést küzdött le Mészöly Kálmán

Az orvosok azt mondták, nem biztos, hogy más kikecmergett volna belőle, de a 77 éves Szőke Sziklának ez sikerült, valószínűleg segítségére volt ebben élsportolói múltja.

A magyar futball legendája, aki háromszor irányította szövetségi kapitányként a nemzeti válogatottat, hosszú ideje keményen harcol az egészségéért, de a leletei alapján nyerésre áll. Fia, Mészöly Géza a Blikknek elmondta, hogy étvágya édesapja kifogástalan, már a gyógytornát, a teljes felépülését szolgáló edzéseket is jobb kedvvel, nagyobb lelkesedéssel végzi el, mint néhány hónapja.

Mészöly Kálmán tavaly januárban került agyvérzés gyanújával kórházba, ott kiderült, hogy kétoldali bakteriális tüdőgyulladással küszködik. Később koszorúér-szűkületet diagnosztizáltak nála, gyulladás alakult ki a térdízületében, húgyúti fertőzést is kapott, ráadásul a gyomrával és a bélrendszerével is volt problémája.

A legnehezebb időszakon azonban mostanra túljutott a játékosként négyszeres magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes korábbi klasszis.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×