eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Újabb fejlemények Mészöly Kálmán állapotáról

Lassan két hónapja van kórházban Mészöly Kálmán, és egyelőre nem lehet biztosan tudni, mikor térhet haza – írja a Blikk.

A lap szerint a Vasas és a válogatott korábbi kiváló labdarúgójának és edzőjének az utóbbi napokban legyengült az immunrendszere, és gyomorproblémával is küszködött. Így ismét ágynak dőlt, és félbeszakadt a rehabilitációs programja.

Mészöly még január végén lett rosszul, otthonából a mentők vitték el agyvérzés gyanújával a Szent János Kórházba. Ott kiderült, hogy kétoldali bakteriális tüdőgyulladása van, majd a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikán megállapították, koszorúér-szűkülete van, amelyet idővel műteni kell. Ezután a térdízületében alakult ki gyulladás. Átkerült egy II. kerületi rehabilitációs intézetbe, ahol a korábbi katéterezés miatt újabb bajjal, húgyúti fertőzéssel kellett szembesülnie. A gyógyszeres kezelés hatására ez is elmúlt, így folytathatta a gyógytornát. Már annyira jó erőben volt, hogy sétálgatott is, abban reménykedett, végre hazamehet. A napokban azonban megint legyengült, és ágynyugalomra kényszerült.

„Az orvosok kitenyésztették a baktériumot, és megállapították, sajnos, a gyulladás ott van apu szervezetében. Ezt le kell küzdenie, ám most nagyon legyengült az immunrendszere” – mesélte a Blikknek a legenda kisebbik fia, Mészöly Géza. „Az antibiotikum-kúrától gyomorproblémái is voltak az elmúlt napokban, így az evés is nehézkesnek bizonyult számára. Ez persze, nem tett jót a fizikumának sem. Most egyelőre feküdnie kell, de az étvágya már kezd visszatérni” – tette hozzá.

Egyelőre nem tudni, mikor jöhet ki a kórházból. Meg kell erősödnie és folytatnia a számára korábban előírt rehabilitációs programot. „Ha azt végigcsinálja, akkor már tesz egy újabb lépést afelé, hogy újra otthon pihenhessen, de a közérzete már jó” – jegyezte meg a fia.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×