eur:
395.41
usd:
372.51
bux:
66426.5
2024. április 16. kedd Csongor
A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja (a képen jobbra a megbilincselt keze látható) az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Meglepetést ígérnek a Teréz körúti robbantó ügyében

Az első fokon bűnösnek talált férfi és az apja abban bízik, hogy a másodfokon eljáró bírói tanács ártatlannak találja majd a robbantót.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a múlt héten a Fővárosi Törvényszék a Teréz körúti robbantással vádolt férfit, aki leghamarabb 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi apja azt mondta, hogy fia "nem repesett éppen az örömtől, amikor megtudta, hogy bűnösnek találták, de igazság szerint számolt ezzel a lehetőséggel. Pontosan tudta, hogy ez a mostani tárgyalássorozat egy színjáték, ezért nem is vett régóta benne részt, elnémult. Nem véletlen, hogy a tárgyalásokra sem jött el.

A férfi hozzátette, hogy már gőzerővel a másodfokra koncentrálnak.

"Olyan aduk vannak a kezünkben, amelyeknek a bíróságot is el kell gondolkodtatniuk, mielőtt végleges döntés születik a gyerekem sorsáról. Ezekről többet azonban jelenleg nem szeretnék elárulni. Legyen meglepetés mindenkinek – mondta a Blikknek a férfi.

Két rendőr sérült meg életveszélyesen a 2016. szeptember 24-én a Teréz körúton elkövetett robbantásban. A tettes házi készítésű bombát rejtett el egy sporttáskában, amelyet távirányító segítségével hozott működésbe. Az eset után néhány héttel fogták el a robbantót, aki akkor beismerte a terhére rótt cselekményt, vallomását azonban később visszavonta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×