eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kiskutyákba rejtett heroint egy latin-amerikai állatorvos

Kedden kezdődött a büntetőpere Brooklynban annak a magát venezuelainak mondó, kolumbiai születésű állatorvosnak, aki az ügyészek szerint kölyökkutyákat használt fel arra, hogy egy kolumbiai drogkartell kábítószert, heroint csempésszen az Egyesült Államokba.

Andres López Elorzát Spanyolországban fogták el 2015-ben, és Madrid kiadta az Egyesült Államoknak. A férfi a bíróságon ártatlannak vallotta magát.

A most 38 éves állatorvos 2005 óta menekül a hatóságok elől, amikor is Kolumbiában mintegy két tucat bűntársát őrizetbe vették.

A vád szerint az orvos arról várt hírhedtté, hogy folyékony heroint tartalmazó zacskókat varrt be kölyökkutyák testébe. Az állatokat aztán kereskedelmi járatokon New Yorkba küldték, ahol a drogot egyszerűen kivágták az ily módon gyakorlatilag halálra ítélt kiskutyákból.

A 2005-ös, kolumbiai rajtaütés során tíz kölyökkutyát találtak. Öten közülük elmenekültek, hárman elpusztultak, kettőt pedig örökbe fogadtak. Egyikük a kolumbiai rendőrség kábítószer-kereső kutyája lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×