eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Brutális körülmények között tartottak fogva gyerekeket

Az amerikai hatóságok tizenhárom, embertelen körülmények között nevelt gyereket mentettek ki a kaliforniai Perrisben található otthonukból - derült ki keddi médiaértesülésekből.

Az 57 éves David Allen Turpin és a 49 éves Louise Anna Turpin a világtól elzárva, mocsokban tartotta, éheztette, és esetenként az ágyhoz láncolta 2 és 29 év közötti gyermekeit. A kínzással és gyermekeik veszélyeztetésével vádolt szülőket vasárnap őrizetbe vették - adta hírül az NBC amerikai tévécsatorna helyi irodája.

Turpinék fejenként 9 millió dolláros (mintegy 2,3 milliárd forintos) óvadék ellenében szabadulhatnak.

A hatóságokat az egyik lány vezette nyomra, aki a szüleitől ellopott mobiltelefonról tárcsázta a segélyhívót,

miután megszökött a fogságból. A rendőrök nem akarták elhinni életkorát, mert a 17 éves lány az éhezés miatt alig 10-nek nézett ki.

A hatóságok hét, 18 és 29 év közötti fiatal felnőttet és további öt kiskorút - köztük egy kétéves kisgyereket - találtak a perrisi ház sötét, piszkos és büdös helyiségeiben.

Mindegyiküket kórházba szállították, és a gyermek-, illetve a felnőttvédelmi hivatal veszi gondjaiba őket.

Az oktatási minisztérium nyilvántartásából kiderült, hogy Turpinék lakcímén állítólag magániskola működik, amelynek igazgatójaként David Turpint jegyezték be. A tavalyi iskolaévben egy ötödik, egy hatodik, egy nyolcadik, egy kilencedik, egy tizedik és egy tizenkettedik osztályos tanulója volt az "intézménynek" - írta honlapján az ABC News amerikai hírcsatorna.

A környékbelieket megrázták a történtek. A szomszédok zárkózott családként jellemezték Turpinékat.

"Fogalmam sem volt, hogy mi folyik itt" - mondta a közelben lakó Andrew Santillan. "Azt sem tudtam, hogy gyerekek is élnek a házban."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×