eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megszólalt a medvetámadás áldozata

Megszólalt a medvetámadás áldozata

A kutyái mentették meg az életét annak az ötven éves gyimesfelsőloki gazdálkodónak akire csütörtök este támadt rá egy jól megtermett medve a szépvízi részhez tartozó kuruci területen - közölte a Hargita megyei sajtószolgálat.

"Tegnap este a kutyák ugattak, már kötöztük be a marhákat, odamentem nézzem meg mit ugatnak. Akkor egy jó 400 kilós medve a bokrok közül nekem futott és úgy elütött, hogy 4-5 métert repültem – elevenített fel a három bocsos medvével való „találkozás” körülményeit Gerczuj Tibor, akit péntek délután a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban látogatott meg Borboly Csaba megyeitanács-elnök. A medvetámadás áldozatának a válla sérült meg, mivel helyben nem tudták orvosolni, ezért december elsején, pénteken Csíkszeredában látták el a megyei sürgősségi kórház szakemberei.

Az állattartó gazda elmondása szerint a medvék minden este ott ólálkodnak a közelben, idén már a kecskék közül is többet elvitt.

"Szerencse, hogy ott voltak a kutyák és elhajtották, mert különben biztosan megölt volna. Életveszélyes nagy állat volt!" – mesélte a károsult, akit Borboly Csaba otthonában látott vendégül, majd gondoskodott a hazaszállításáról is.

"Idén már tizenhetedik alkalommal támad a medve Hargita megyében. A legfiatalabb áldozat 19 éves, míg a legidősebb 86 esztendős néni, akit saját kertjében támadt meg a medve. A gondviselésnek hála halálos kimenetelű támadás még nem történt, de ha Bukarest hiányos papírok, kiegészítések mögé bújva elódázza az emberre támadó medvék derogálását, akkor a baj csak fokozódni fog" – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki a Régiók Bizottságának raportőreként is jelentést készít a témában.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×