eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Megdöbbentő kincseket találtak a rendőrök

Megdöbbentő kincseket találtak a rendőrök

Több mint száz John Lennon hagyatékából származó lopott tárgyat foglalt le a berlini rendőrség, amelyek közül néhányat be is mutatott.

A hatóságok többek között a zenész 1975-ös, 1979-es és 1980-as bőrkötéses naplóját, két szemüvegét, jegyzeteket, egy cigarettatárcát és egy iskolai füzetet is bemutatott, amelyeket vélhetően Yoko Onótól lopott el egy férfi még 2006-ban és amelyeket Berlinben akartak értékesíteni.

Megdöbbentő kincseket találtak a rendőrök

Júliusban 86 tárgyat fedeztek fel egy fizetésképtelenné vált berlini aukciósházban, a további nyomozások eredményeképpen hétfőn újabb tárgyakra bukkantak egy feltételezett orgazda gépkocsijának csomagtartójába rejtve. Az ide vezető nyomot a csődeljárás intézőitől kapták a nyomozók. Az 58 éves orgazda jelenleg vizsgálati fogságban van.

A feltételezett tolvaj egy férfi, aki 1995 és 2006 között sofőrként dolgozott Yoko Onónak, John Lennon özvegyének. 2007-ben 60 nap börtönre ítélték, mert titokban fotókat készített a képzőművész otthonában. A férfi jelenleg Törökországban él, és három éve megpróbálta a lopott holmit orgazda révén eladni Berlinben. A török származású német orgazda és az egykori sofőr közötti kapcsolatot egyelőre vizsgálják.

Susann Wettley államügyész szerint 2006-ban lopták el a személyes tárgyakat Yoko Onótól. A következő években valószínűleg Törökországban lehettek, mielőtt 2013-ban vagy 2014-ben Berlinben vitték őket. Nem találtak a szervezett bűnözéshez köthető nyomokat - közölte Wettley.

Yoko Ono a New York-i német konzulátuson fotók alapján több tárgyat is azonosított, Wettley néhányat személyesen el is vitt a művésznek.

"Nagyon elérzékenyült és egyértelműen látszott, milyen sokat jelentenek számára ezek a dolgok

és milyen boldog, hogy visszakaphatja majd őket" - fogalmazott az államügyész. Egyelőre nem tudni, az özvegy mikor kaphatja vissza egykori férje személyes tárgyait.

Michael von Hagen, a berlini államügyészség vezetőjének helyettese "zenetörténeti háttere miatt különlegesnek" nevezte a Lennon-ügyben való nyomozást. Mint mondta, a nyomozók nagyon megdöbbentek a megtalált tárgyakon, amelyek nagyon érdekesek lehetnek a Lennon-rajongók számára. Előkerült az I'm The Greatest című dal szerzői jogait rögzítő szerződés, a Woman és a Just Like Starting Over című dalok kézzel írt jegyzetei.

A lefoglalt naplók közül az egyik 1980-ból származik, tehát Lennon halálának évéből.

Az utolsó bejegyzés néhány órával azelőtt íródott, hogy a zenészt lelőtték

1980. december 8-án.

Lennont 37 éve a New York-i Central Parkban lévő háza előtt ölte meg egy zavarodott férfi, David Chapman. Lennon októberben lett volna 77 éves.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×