INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Megszólalt Kerényi 13 éves áldozata: "a megalázás nem pedagógia"

InfoRádió
Nyílt levelet írt az a férfi, akit 13 évesen Kerény Miklós Gábor vállfával ütött.

Kerényi Miklós Gábor hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt a zaklatási botrányról, és azt mondta, nem igaz, hogy 1992-ben Rossini Mózes című darabjának rendezésekor vállfával ütötte egy 13 éves szereplő meztelen fenekét.

Vujity Tvrtko kedden egy Facebook-posztban azt írta, az adás után megkereste az az egykori 13 éves fiú, akiről az adásban szó volt. Jelezte, hogy nem akar a nyilvánosság elé állni, nem akar szerepelni, de áll bármilyen bírósági eljárás elé. A levélben reagált az Operettszínház egykori igazgatójának szavaira.

„Egy gyerek megfélemlítése, megalázása,elfenekelése nem pedagógia,hanem perverzió. Jelezni szeretném, hogy sem akkor, sem most semmiféle oktató szándékot nem véltem, nem vélek felfedezni abban, hogy egy gyerekkel elhiteti, szörnyű bűnt követett el és ezért büntetést érdemel, majd levetkőzteti és ráparancsol, hogy hasaljon az íróasztalára.

Akkor én csak szégyent, félelmet és amikor teljes erőből megütött a vállfával, szörnyű fájdalmat éreztem.

Közös megegyezésről szó sem volt, hiszen én elmondtam, hogy nem érzem magam hibásnak, bűnösnek meg főleg nem” - írja többek között.

A botrány hatására az Operettszínház múlt kedden azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól az eddigi művészeti igazgatót. Ez azonban nem kirúgás, ezzel nyolc hónap múlva szűnik meg a munkaviszonya.

Kerényi korábbi interjúkban úgy reagált, hogy az ellene felhozott esetek egy olyan oktatási folyamat játékos részei voltak, amelyek kölcsönösségen alapultak, és nem volt szexuális töltetük. 

A címlapról ajánljuk