eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Már reagált pár szóra a kómában lévő sérült magyar lány

Pénteken megoperálták Burkus Vanesszát. A lány azóta már reagált barátja hangjára.

Burkus Vanessza csigolyáját pénteken operálták a szegedi idegsebészeti klinikán. A sikeres műtét után lekerülhetett az az eszköz, amely rögzítette a fejét. Ha a 19 éves lány teljesen visszanyeri a tudatát, akkor megkezdődhet az évekig tartó rehabilitációja – írta a Délmagyar.

A szülei hangjára egyelőre nem, de barátjáéra már reagált: ránézett és megszorította a kezét. Ez azt jelenti, hogy nincs teljesen kómában - az orvosok tesztelni is fogják a következő időszakban - mondta a lány édesapja.

A család egyébként kártérítési pert indított a bulgáriai balesetért felelős sofőrrel szemben, aki kihallgatásán azt mondta, azért előzött tiltott helyen, mert sietett. 

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×