eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Bao Bao hazatér

Bao Bao, a washingtoni állatkert óriás pandamedvéje kedden elindult Kínába.

A három és fél éves mackó az amerikai főváros állatkertjében született ugyan, de a világ állatkertjeiben a pandák "kölcsönben" vannak Kínából, és a bocsoknak négyéves koruk előtt vissza kell térniük hazájukba.

Bao Bao - a neve kínaiul kincset jelent - külön teherszállító repülőgéppel kelt útra Csengtu felé, kíséretében állatorvos és egy pandagondozó van. Az útra mintegy huszonöt kilónyi eleséget és sok folyadékot csomagoltak neki. A pakkban bambusz, édes krumpli, alma, cukornád és víz van. Búcsúzásként az állatgondozók már az utazás előtti napokban kényeztették: fagyit kapott, jégbe hűtött almalevet hörpölt, és a bambusz mellé kínai pagodát formázó keksszel is megajándékozták.

Miután Washingtonban a média már napok óta emlegette, hogy a pandalány Kínába indul, a hétvégén mintegy hatvanezren látogatták meg az állatkertben, és amikor megérkezett a washingtoni Dulles nemzetközi repülőtérre, csoportok várták, elsősorban gyerekek a szüleikkel, hogy búcsút intsenek neki. A teherszállító repülő - oldalán óriási pandafigurával - mintegy tizenhat óra alatt teszi meg az utat Washingtonból a közép-kínai Csengtuba.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×