eur:
394.92
usd:
363.19
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Odalesz ez a futurisztikus szuperjacht?

Odalesz ez a futurisztikus szuperjacht?

Elszámolási vita miatt lefoglalták a brit fennhatóság alá tartozó Gibraltár kikötőjében a világ egyik legnagyobb és legmodernebb szuperjachtját, a Sailing Yacht A nevű vitorlást, amelyet egy orosz milliárdos építtetett egy német hajógyárban.

A gibraltári hatóságok megerősítették hétfőn azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a vevőnek frissen átadott, de még nem teljesen kifizetett szuperjachtot lefoglalták a múlt héten a gyártó kérésére, amely 15,3 millió euró hátralék megfizetését követeli a megrendelőtől.

Úgy tudni, hogy a vevő, Andrej Melnyicsenko orosz milliárdos, több szibériai iparvállalat tulajdonosa, 400 millió euróért (123 milliárd forint) rendelte a jachtot, amely Philippe Starck francia belsőépítész tervei alapján készült a németországi Kielben, a Nobiskrug hajógyárban.

A 143 méter hosszú és 90 méter magas vitorlás jacht a spanyolországi Cartagenába tartott bizonyos kiegészítő munkálatok elvégzéséhez, amikor a gibraltári hatóságok lefoglalták.

A futurisztikus szuperjacht vitorláinak felülete 3700 négyzetméter, vagyis akkora, mint egy focipálya fele.

A szibériai iparbáró szóvivője azt mondta a TASZSZ orosz hírügynökségnek, hogy csak technikai jellegű elszámolásai problémákról van szó, amelyek napokon belül rendeződni fognak.

Melnyicsenko vagyonát 13 milliárd dollárra becsülik.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×