INFORÁDIÓ 
2020. január 19. vasárnap
Márió, Sára

india

tigris

emberevő

Emberevő tigrisek tartanak rettegésben falvakat

InfoRádió / MTI

Hét embert ölt meg két tigris az elmúlt hetekben Indiában, a vadállatok megették áldozataik egyes testrészeit is. Az Uttar Pradesh szövetségi államban fekvő Pilibhit tigrisrezervátum körzetében mintegy 30 faluban részleges kijárási tilalmat rendeltek el.

A gazdák csak felfegyverkezve és nagy csoportokban merészkednek ki földjeikre, a gyermekek csak kísérettel mehetnek iskolába vagy otthon kell őket tartani - adta hírül vasárnap a The Times of India napilap.

A helyi hatóságok közlése szerint az egyik tigrist, amely hat embert ölt meg, a napokban sikerült felkutatni és elaltatni, majd egy állatkertbe vitték.

Nem sokkal később azonban egy másik tigris megtámadott és megölt egy nőt. Ebben az esetben azonban az áldozat tűzifát keresve bement a tigrisrezervátumba és mintegy 300 méterre eltávolodott annak határától, itt érte őt a halálos támadás.

A hatóságok hangsúlyozzák, hogy a tigris nem közelített meg egyetlen falut sem, ezért ezt az állatot nem fogják felkutatni.

A falusiak ezért az gondolják, hogy a hatóságok mossák kezüket, nem gondoskodnak biztonságukról.

Indiában a becslések szerint mintegy 2200 tigris él vadon. A legtöbbször akkor támadnak emberekre, ha azok betérnek a tigrisrezervátumokba.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018