eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Öt halálos áldozata is lehet az M43-ason történt tömegbalesetnek

Öt halálos áldozata is lehet az M43-ason történt tömegbalesetnek

Aradról három rohammentőt és három mentőautót küldtek annak a tömegbalesetnek a helyszínére, amely az M43-as autópályán, a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhely közelében, magyar oldalon történt szerda reggel, és amelyben egy román autóbusz is érintett - közölte a Digi24 román hírtelevízió. Az autóbuszjáratot működtető román társaság közleménye szerint nem a busz utasai a karambol áldozatai. A delmagyar.hu portál úgy tudja, nincs magyar az áldozatok között.

A hírtelevízió képeket is közölt a baleset helyszínéről. Ezeken az látszik, hogy a sűrű ködben legalább egy kamion, egy román rendszámú autóbusz és legalább két kisbusz ütközött össze.

A hírtévének az a román szemtanú nyilatkozott a helyszínről, aki a segélyhívó számon jelentette a balesetet. Elmondta: a köd miatt 80 kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben az autópályán. A szemtanú szerint egy kamion, egy Hamburgból Romániába tartó román autóbusz és három kisbusz ütközött össze. A szemtanú elismerően szólt arról, hogy a magyar katasztrófavédelem gyorsan a helyszínre érkezett.

A Németország és Románia között menetrend szerint közlekedő autóbuszt működtető Eurolines román társaság közleményben tájékoztatott arról, hogy a balesetet szenvedett autóbuszán 17 utas utazott, és egyikük sem szenvedett sérüléseket. A román buszról csupán a sofőrt kellett kórházba szállítani.

Az első hírek még három, majd négy halálos áldozatról szóltak, a Digi24 hírtelevízió értesülése szerint azonban időközben ötre emelkedett a karambol halálos áldozatainak a száma. A magyar tájékoztatás szerint négyen vesztették életüket. 

A delmagyar.hu portál úgy tudja, nincs magyar az áldozatok között.

 A tűzoltók befejezték a mentést

Befejezték a mentést a tűzoltók az M43-as autópályán, ahol hét jármű ütközött össze a sűrű ködben szerda reggel - tudatta Hallai Zsolt Csongrád megyei tűzoltó főfelügyelő.

Az alezredes elmondta, a baleset helyszínére öt városból hét egység érkezett, a tűzoltóknak a négy holttest mellett öt sérültet kellett kiszabadítaniuk a roncsokból.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint, a baleset 7.30 körül történt az M43-as autópályán a határtól 1 kilométerre. Az elsődleges adatok szerint két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze. A balesetben négyen meghaltak, tizenegyen megsérültek.

Az érintett útszakaszon teljes az útzár, a rendőrség az autópálya forgalmát Csanádpalotánál letereli.

A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot a román és bolgár konzulátusokkal.

A szóvivő közölte, a pályán rendkívüli köd van, a rendőrség kéri a járművezetőket, ennek megfelelően közlekedjenek.

A busz olyan utasaiért, akik nem sérültek meg a balesetben, mentesítő járat érkezett, amely rendőri felvezetéssel, a nagylaki közúti határátkelőn keresztül tovább szállította őket - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×