eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Előzetesben a szentendrei babakocsi-gázoló

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság azt a 29 éves férfit, aki csütörtök este autójával ittas állapotban elsodort egy babakocsit toló nőt Szentendrén - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a kényszerintézkedést egyelőre harminc napra rendelte el a nyomozási bíró. A határozat nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett.

A szóvivő hozzátette: a súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsított sofőr ügyében a bíróság osztotta az ügyészség véleményét, amely szerint tartani lehet a férfi szökésétől, illetve egyebek mellett attól, hogy a tanúk befolyásolásával nehezítené a nyomozást.

Gyugyi Csilla korábban elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint a férfi csütörtök estefelé ittasan vezetett Szentendre utcáin; a Kálvária úton haladt, amikor a részegségből eredő figyelmetlensége miatt áttért a haladás iránya szerinti bal oldalra, s ott a gépkocsi elejével hátulról nekiütközött egy, az úton babakocsit toló nőnek. Az ütközés következtében a nő az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre, míg a babakocsi, benne a kéthónapos csecsemővel 17 méterre, a füves útpadkára zuhant.

A sofőr megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között.

A cserbenhagyó gázolót a friss személyleírások alapján a rendőrök felismerték a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették. A baleset következtében a gyermek könnyű, az anya súlyos sérüléseket szenvedett. Az MTI a mentőktől úgy tudja, hogy az anyát csonttöréssel és agyrázkódással, gyermekét fejsérülés gyanújával vitték kórházba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×