eur:
388.04
usd:
359.87
bux:
69380.18
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Hatástalanították a Budán talált bombát

Éjjelre hatástalanították a tűzszerészek a fővárosi Alkotás utca és Csörsz utca közelében szerda délután talált 203 milliméteres gránátot - közölte a honlapján a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága nem sokkal éjfél után.

A tájékoztatás szerint a munkálatok idejére a környező ötvenegy lakásból ötvenkét embert menekítettek ki, akik éjfél körül visszatérhettek otthonaikba.

Korábban a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede az MTI-vel azt közölte, hogy második világháborús robbanótestet találtak a XII. kerületi Alkotás utcában. Egy 203 milliméteres szovjet, kilőtt állapotban lévő betonromboló gránátot azonosítottak.

A hatástalanítással összefüggő munkák idejére a környéket lezárták és kiürítették. Ez érintette a Tartsay utca és az Alkotás utca egy szakaszát, a BAH csomópont egy részét, a felüljárót és az alatta lévő utat, továbbá 35 lakóházat, több irodaházat, egy mentőállomást, a MOM sportközpontot és az uszodáját, valamint a közelben lévő szálloda két szárnyát.

A forgalomkorlátozást éjféltájban feloldották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
A kormány a tudásintenzív támogatásokra tér át

A kormány a tudásintenzív támogatásokra tér át

Ahhoz hogy a magyar gazdaságot elmozdítsuk a fejlett országok felé, komoly szerepe van a tudásintenzív vállalkozásfejlesztésnek, ebben pedig a kkv-kra is fókuszál a kormány – mondta el Csepeti Ádám, a Miniszterelnökség stratégiai ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára a Vállalkozói Gála 2024 szakmai eseményen. A politikus kifejtette: a kabinet célja, hogy a magyar cégeket segítse abban, hogy a külpiacra léphessenek és a megfelelő megoldásokkal megtalálják a nemzetközi értékesítési csatornáikat. Új cél, hogy a cégek már ne csak eszközvásárlásban, kapacitásbővítésben gondolkozzanak, hanem innovációkat is integráljanak a működésükben, de fókuszáljanak a nehezen lemásolható, szellemi feladatokra is. Csepeti Ádám szerint a közepes jövedelműség csapdájából a

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×