eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megúszta a vádemelést Cliff Richard

Nem emel vádat az angliai és walesi legfőbb ügyészség a gyermekmolesztálás vádjával két éve feljelentett Sir Cliff Richard ellen.

Az ügyészség közlése szerint alaposan felülvizsgálták az ügyet és úgy döntöttek, nincs elegendő bizonyíték a vádemeléshez.

"Örülök, hogy végre vége a gonosz vádaskodásnak és a nyomozásnak. Miután két évig nyomozott a rendőrség, ma megtudtam, hogy lezárták a vizsgálatot" - mondta a 75 éves angol popveterán, hozzátéve: "mindig is hangoztattam ártatlanságomat, együttműködtem a nyomozókkal és nem értem, mi tartott ilyen sokáig".

A popsztár sérelmezte, hogy a nyilvánosság előtt zajlott az ügye. "Kivételes esetektől eltekintve a feljelentettek nevét nem szokás nyilvánosságra hozni, amíg hivatalosan vádat nem emelnek ellenük. Engem már azelőtt megneveztek, hogy kikérdeztek volna" - fejtette ki Sir Cliff Richard.

Az énekes Berkshire megyei házát egy évtizedekkel ezelőtti szexuális zaklatás gyanúja miatt 2014 augusztusában kutatták át a rendőrök. A feljelentés szerint az incidens 1985-ben történt az észak-angliai Sheffieldben, sértettje egy fiú volt, aki a közelebbről nem részletezett állítólagos zaklatás idején még nem töltötte be a 16. életévét.

Az énekes a komoly nemzetközi feltűnést keltő házkutatás idején portugáliai nyaralójában tartózkodott, ám nem sokkal később hazatért és önként megjelent a Dél-Yorkshire megyei rendőrségen, ahol kihallgatták.

A popsztárt nem vették őrizetbe, de vizsgálat indult ellene. Sir Cliff Richard teljesen megalapozatlannak és hamisnak minősítette a feljelentésben foglalt állításokat, és már a házkutatás után kilátásba helyezte, hogy kártérítési pert indít a BBC és az ügyben eljáró rendőrkapitányság ellen is magánéletéhez fűződő jogainak durva megsértése címén.

A BBC 24 órás hírtelevíziója, a BBC News stábját a rendőrség előre értesítette, így már a helyszínen várta a házkutatásra érkező rendőri egységet és egyenes adásban közvetítette a fejleményeket.

A házkutatást a nézők a földről és a levegőből is figyelemmel kísérhették, a BBC ugyanis egy helikoptert is a helyszínre küldött. A helikopteres stáb kamerái a ház ablakain keresztül arról is részletekbe menő ráközelítéses képeket sugároztak, ahogy a rendőrök Sir Cliff személyes tárgyai között kutakodnak.

Az ügyben parlamenti vizsgálat is indult, amely megállapította, hogy bár a BBC a rendőrségi együttműködés során a maga részéről megfelelően járt el, a házkutatás élő közvetítése ennek ellenére "óriási, helyrehozhatatlan károkat" okozott Sir Cliff Richard közmegítélésében.

A Dél-Yorkshire megyei rendőrség közleményben kért bocsánatot a zenésztől.

Sir Cliff Richard minden idők egyik legsikeresebb brit könnyűzenei előadóművésze, karrierje során 21,5 millió lemeze fogyott, és kétszer képviselte Nagy-Britanniát az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Négy éve, a brit uralkodó trónra lépésének 60. évfordulóján rendezett londoni gyémántjubileumi szuperkoncerten is fellépett, 1968-as eurovíziós világslágerével, a Congratulations című örökzölddel köszöntötte II. Erzsébet királynőt, aki 1995-ben emelte őt a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×