eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Katonai bázison húzta meg magát a japán kisfiú

Egy elhagyott katonai bázison húzta meg magát a hat nap alatt, amíg a mentőcsapatok meg nem találták - ezt mesélte kedden a kórházból kiengedett hétéves japán kisfiú, akit a szülei büntetésként hagytak egyedül Japán legészakibb szigetének egyik hegyvidéki erdejében.

Tanuka Jamato a kórház előtt összegyűlt újságíróknak elmondta: nagyon félt, amikor egyedül hagyták, és szülei kocsija után akart menni, de annyira sírt, hogy rossz irányba indult el. "Azt hiszem, úgy öt órán át gyalogoltam" - mesélte.

Végül elért egy elhagyott katonai laktanyához, ahol talált egy épületet, ami nem volt bezárva. "Fáztam, ezért bementem, hogy ott aludjak" - emlékezett a kisfiú.

A következő hat napot az épületben töltötte, élelme nem volt, de talált egy külső csapot, amelyből vizet tudott engedni magának. Hallotta a levegőben fölötte elhúzó helikoptereket, de úgy döntött, hogy nem megy tovább, hanem megvárja, amíg rátalálnak.

Tanuka hozzáfűzte még, hogy jól van, és szeretne visszamenni az iskolába.

A gyereket azért hagyták ott a szülei az erdőben, mert megdobálta az autókat, és meg akarták büntetni. Ám mire visszamentek érte, már nem találták. A rendőrségen először azt állították, hogy a fiuk akkor tűnt el, miközben ők az erdőben ehető növényeket gyűjtögettek, de később elmondták, hogy miért hagyták ott.

A rendőrség nem emelt vádat a szülők ellen, de a történtek nagy vitát váltottak ki Japánban a közösségi médiában, és az egész ország szurkolt, hogy a kisfiú épségben kerüljön elő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×