eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Bianchi családja pert indít a Formula-1 vezetői ellen

Pert indít a Forma-1 vezetői ellen Jules Bianchi családja; a francia pilóta tavaly július 17-én vesztette életét, miután kilenc hónappal korábban balesetet szenvedett a Japán Nagydíjon.

"Jules halála elkerülhető lett volna" - hangsúlyozta Julian Chamberlayne, a család ügyvédje, hozzátéve, bíróság elé idézte a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), az F1-jogtulajdonos Bernie Ecclestone-t és a volt Marussia istállót.

A 25 éves versenyző 2014. október 5-én, Szuzukában nekicsapódott autójával az egy körrel korábban kicsúszott Adrian Sutil versenygépét mentő daruskocsinak. Egy hónapon át a jokkaicsi kórház intenzív osztályán ápolták, majd miután képessé vált az önálló légzésre, a nizzai egyetemi kórházba szállították. Ott megműtötték, majd kómába esett. A vizsgálatok szerint úgynevezett diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette, az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét.

"Igazságot akarunk Jules-nek, és ki akarjuk deríteni, hogy milyen döntések vezettek a tragédiához" - közölte Philippe Bianchi, a 34 futamon szerepelt pilóta édesapja. "Rengeteg a megválaszolatlan kérdés, és úgy érezzük, hogy elkerülhető lett volna a halála, ha a balesetet nem előzte volna meg egy sor hiba."

A FIA vizsgálóbizottsága arra a következtetésre jutott, hogy Bianchi a sárga zászlós figyelmeztetést figyelmen kívül hagyva túl gyorsan hajtott. A család azonban nem fogadja el a testület véleményét. A szuzukai viadalon a viharos időjárás miatt a biztonsági autó mögül rajtolt el a mezőny, és egy időre meg is szakították a versenyt a túl vizes pálya és a rossz látási viszonyok miatt.

Bianchi az első versenyző a legendás Ayrton Senna 1994-es halála óta, aki egy Forma-1-es futamon történt baleset következtében vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×