eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyre népszerűbb a mama hotel Amerikában

A hivatalos felmérések kezdete óta soha nem volt ilyen magas a szüleikkel élő fiatal felnőttek aránya az Egyesült Államokban - derült ki a Pew Research Center amerikai kutatóközpont adataiból.

A mutatók szerint az Y-generáció, vagyis a 18-34 éves korosztály tagjainak csaknem harmada él a szüleivel. Az 1880-ban megkezdett hivatalos felmérések óta ez az első alkalom, hogy több az otthon lakó, mint a házastárssal, vagy partnerrel élő fiatal felnőtt száma.

Tizenhat évvel ezelőtt a 18-34 éves kor közötti fiatal felnőttek csaknem 43 százaléka házas volt, vagy partnerével élt együtt, és mindössze 23 százalékuk lakott a szüleivel. Két évvel ezelőtt ezek az arányok 31,6 százalékra, valamint 32,1 százalékra változtak.

A kutatóközpont szerint rekordot jelentő 19 százalékra nőtt az Y-generáció azon idősebb - 25-34 éves kor közötti - tagjainak az aránya is, akik még mindig otthon élnek. A korosztály többi tagja egyedül, rokonoknál, kollégiumban, vagy egyéb feltételek között lakik.

A szakemberek szerint a jelenség hátterében egyebek között a magas lakbérek, a súlyos diákhitelek és a hosszabb ideig tartó tanulás állnak.

Ezen kívül a házasodó fiatalok aránya is hosszú ideje csökken az Egyesült Államokban, és a folyamatot csak felerősítette a 2008-ban kirobbant gazdasági világválság. A szakértők szerint a fiatal férfiakat a munkanélküliség és a csökkenő fizetések tartják vissza a nősüléstől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×